19-åringen, som jobber som modell i Italia, var kalt inn som vitne i saken mot ekskjæresten.

Han er tiltalt for voldtektsforsøk mot 19-åringens mor. Etter at moren skal ha varslet datteren om voldtektsforsøket, stakk modellen ham med kniv.

Hun skal selv møte i retten for dette i januar, men nekter straffskyld. Knivstikkingen skjedde i nødverge, har 19-åringen forklart.

— Jeg synes det gikk greit i retten i dag, jeg føler jeg har fått frem det viktigste i forklaringen min. Dette har selvfølgelig vært vanskelig, og jeg er glad for at denne delen av saken nå er over, sier 19-åringen til bt.no.

Hun reiser snart tilbake til Italia for å jobbe, men kommer tilbake som tiltalt i januar.

— Jeg kommer det kommer frem at jeg stakk ham i selvforsvar, sier modellen, som sier hun har hatt god støtte fra kolleger.

— Folk vet hva som skjer, og alle støtter meg, sier hun.

Les også: Sendte tekstmelding og beklaget at han var blitt knivstukket

Vitnet i sak mellom eks og mor

Selv om saken i dag ikke handlet om knivstikkingen, ble det naturlig å ta den opp ettersom voldtektssaken mellom modellens mor og ekskjæreste skjedde i forkant av knivstikkingen. Hun har tidligere erkjent å ha stukket eksen, men mener hun handlet i selvforsvar.

— Det var en nødssituasjon. På det tidspunktet tenkte jeg ikke at dette var noe jeg kunne straffes for, sa modellen i retten i dag.

Samme natt som moren ble forsøkt voldtatt, stakk 19-åringen eksen med kniv hjemme i leiligheten til moren. Hun hadde da kommet hjem etter å ha vært på byen, og traff både ekskjæresten og moren hjemme.

På dette tidspunktet visste hun enda ikke noe om at han skulle ha voldtatt moren hennes.

Tok han med opp i leiligheten

— Vi hadde en avtale om å treffes den kvelden. Da jeg var ute med vennene mine, fikk jeg en telefonbeskjed om å komme hjem fordi han var der. Jeg traff ham utenfor leiligheten og ba ham bli med opp, fortalte hun om høstkvelden i fjor.

— Da vi kom hjem satte vi oss ned for å snakke. Da fortalte hun meg hva som hadde skjedd. Hun sa han hadde prøvd seg på henne. Hun så oppbragt og lei seg ut, og jeg skjønte med en gang at det var alvorlig, sa hun i retten i dag.

Eksen og moren hadde forklart seg tidligere i dag, og begge fortalte at modellen hadde blitt rasende og begynt å sparke og slå på den da 20 år gamle mannen. Jenten nektet for å ha slått ham, men sa hun hadde vært borti ham.

- Var utrolig redd

— Etter det ba jeg ham om å gå, men han nektet. Jeg sa det flere ganger og begynte å rope. Jeg var utrolig redd, sa hun.

Det var da hun fant frem kniven i en kjøkkenskuff, etter hennes forklaring kun for å skremme ham til å gå. Hun understreket i retten at hun på dette tidspunktet var redd noe skulle skje med henne også.

Til slutt ga ekskjæresten uttryk for at han skulle gå.

— Jeg trodde han var på vei ut av leiligheten, men han fortsatte å komme mot meg. Jeg gikk bakover mens han kom mot meg og blåste seg opp og så på meg med et truende blikk, sa hun om det som skjedde før knivstikkingen.

Sprikende forklaringer

Da han nærmet seg stakk hun ham i siden, og han segnet om. Her spriker imidlertid forklaringene til de tre som var i leiligheten. Ekskjæresten hevder det var hun som kom i mot ham.

— Hun hadde slått og sparket meg lenge, så fant hun frem en kniv da jeg reiste meg. Hun holdt kniven over hodet sitt. Jeg sa "du holder ikke en kniv slik uten at du har tenkt å stikke noen". Hun stakk meg i siden og jeg segnet om, forklarte 21-åringen som sto som siktet i dag.

Moren forklarte i retten at hun ikke så knivstikkingen.

For retten i januar

Det var jenten selv som ringte til ambulanse like etter knivstikkingen. Da politiet kom ble hun lagt i håndjern og fraktet bort.

— Jeg ble fortalt da at om han hadde dødd av knivstikket, kunne jeg få 21 års fengsel. Jeg var livredd og gråt hele veien i politibilen, sa hun i dag.

Saken mot den 19 år gamle bergensmodellen kommer opp for retten like etter nyttår.

I RETTEN I DAG: Vi traff både mor og datter i sommer, som begge er involvert i to saker som behandles i Bergen tingrett.
Odd Mehus