— Politiet gjorde alt for at kvinnen skulle få amme barnet sitt, hevder informasjonsleder Trygve Hillestad.

Hvorfor det tok så lang tid før det faktisk skjedde, kan han ikke svare på. - Vi er veldig opptatt av at barna ikk e skal bli skadelidende når foreldre blir pågrepet. I denne saken gjorde vi det vi kunne, sier Hillestad.

— Kvinnens advokat sier han ble avvist da han første gang tok opp saken, og at det først skjedde noe etter press?

— De som leder etterforskningen sier noe annet. Det kan ikke skade saken at mor og barn har kontakt med hverandre. Derfor ble det lagt vekt på at hun skulle få barnet inn til seg, sier Hillestad.

Han sier at det er barnevernsvakten som håndterer kontakten mellom barna og foreldre som er pågrepet.

Lederen for barnevernsvakten, Nils Askvik, var ukjent med den konkrete saken da BT kontaktet ham i går kveld.

— Jeg er trygg på at saken har blitt behandlet på beste måte av dem som var på vakt. Generelt kan jeg si at bemanning kan være et problem. Vi har bare folk på vakt mellom klokken 1700 og 0200 i helgene. Skjer det noe ekstra må vi kalle inn folk. Det kan nødvendigvis ta litt tid. Han forteller at det er sjelden man har sittende mødre pågrepet som har så små barn. Derfor er man også ekstra påpasselig med å legge forholdene til rette.

For morens advokat er ikke svarene gode nok.

— Det burde være opplagt at når politiet går til et så drastisk grep å sette noen på isolasjon i flere døgn, så burde de sørge for å ivareta interessene for barn som er involvert på en skikkelig måte. Min klient er ikke dømt i denne saken, seier Andersen.