Elevrådet på Osterøy ungdomsskole er sjokkerte etter de fikk beskjeden om hærverket som ble gjort i helgen.

— Det er veldig alvorlig at noen bryter seg inn på skolen vår. Det gjør skolen vår litt utrygg, sier Solveig Sophie Hagenes fra elevrådet på skolen.

Hun trodde første det var tull da hun fikk høre nyheten mandag morgen.

Store summer

Tore Langeland, lærer på 10. Trinn, anslår at det er gjort hærverk for flere hundre tusen kroner.

— Bare i ødelagte pc-er er det snakk om et sekssifret beløp. Flere dører til 10.000 kroner stykke er ødelagt og anslagsvis 20 pc-er borte, forteller han.

Han ble oppringt av en kollega som oppdaget innbruddet søndag formiddag. Langeland var den siste som forlot skolen sent lørdag kveld, etter en musikaloppsetning.

— Trasige greier, sier Langeland om synet som møtte han i lærer- og administrasjonsfløyen.

Kaffe i printer

Flere dører var knust og brutt opp, hyller var revet ned og innholdet i skuffene fløt utover gulvet. Tyvene har ikke nøyd seg med å lete etter verdisaker.

De har smadret tastatur på en bærbar PC og helt kaffe i en skriver.

I går kveld var politiet fra Bergen Nord politistasjon på plass for å sikre spor. Ifølge Langeland må innbruddet ha skjedd natt til søndag etter midnatt.

Klokken 08.30 i morges startet skoledagen for elevene på skolen. Klasserommene er intakte, og undervisningen går derfor som vanlig. Lærerne har så vidt startet arbeidet med å rydde opp etter tyvene.

Interessert i tips

Politiførstebetjent Vidar Almberg ved Bergen Nord politistasjon karakteriserer hærverket og skadeverket ved skolen som omfattende.

— Vi er selvføgelig interessert i tips hvis folk har vært i nærheten og sett person omkring skolen i helgen, sier Almberg.

Han sier saken etterforskes på vanlig måte.