— Jeg har en drøm om at 11. mai skal bli offisiell flaggdag i nordre Åsane, sa foreldrerepresentant Øystein Kallekleiv da han innledet folkemøtet på Haukås skole.

- Nedprioritert

Foreldrene i nordre Åsane har i mange år kjempet for å politikerne til å love byggestart av den tiltrengte skolen. En ikke-kommersiell stiftelse ledet av Turn- og idrettslaget Hovding har lagt frem en ferdig skisse over et anlegg hvor skolen og idrettsanlegget inngår i samme bygget.

For at driften skal gå rundt, trenger stiftelsen en leieavtale med Bergen kommune. Behovet for en ny ungdomsskole er det ingen som betviler.

— Av de seks ungdomsskolene i Åsane, er det bare to som har en forsvarlig kapasitet. Og vi vet at folketallet kommer til å øke noe enormt, sa Stig Sundin, som hevdet at tallene til administrasjonen var feil.

— Trengselen er like stor her i Åsane som i Fana, men vi blir nedprioritert, sier medlem i foreldrearbeidsutvalget på Haukås skole, Kjersti Minde Nes.

Politiet uttrykte støtte

Foreldrearbeidsutvalget på Haukås skole synes det er merkelig at byrådet sier nei til idrettslagets tilbud om å bygge en skole for kommunen.

Men politikerne har vist til problemer med EØS-regler og manglende lånegaranti fra fylket.

I går lovet imidlertid leder i Åsane Høyre, Dag Skansen, å bruke dagens landsmøte i partiet til å snakke varmt for prosjektet.

Kanskje var det vanskelig for politikerne å si noe annet enn at de var positive når til og med politiet talte varmt om at slike nærmiljøtiltak er med på å skape trygghet og trivsel.

— Politiet bøyer seg i støvet og sier lykke til, sa førstebetjent ved Arna og Åsane politistasjon Stig Slaatten.

Konkrete løfter

Så langt har partiene som sitter i opposisjon vært positive, mens de øvrige partiene har vært mer avventende. Og når opposisjonspartier har kommet i posisjon, har ansvarlighet gått foran løfter.

Men i går skjedde det to ting som fikk skoleforkjemperne til å se lysere på situasjonen:

Det ene var at en samlet politikerbenk lovet å løfte spørsmålet opp fra partigruppene og stå samlet for å få til prosjektet.

Det andre var SV-politiker Oddny Miljeteigs svar da hun fikk spørsmålet om hun virkelig trodde at 11. mai kunne bli flaggdag i bydelen.

— Nå er vi kommet så langt i prosessen at mitt svar betinger. Så får dere tolke det som dere vil, men ja, det tror jeg, svarte gruppelederen.

HØR PÅ OSS: Skoleelevene laget plakater med budskap som «Hør på oss!», «Vi ønsker å hjelpe dere» og «Vi vil ikke bli et nytt Flaktveit» med hentydning til at en ny ungdomsskole og idrettsanlegg kan hindre vekstproblemene Flaktveit har opplevd når nordre Åsane bygges ut.