Etter en storm av støtteerklæringer vil han nå henvende seg til Justisdepartementet.

Etter telefonstorm og støtteerklæringer er administrerende direktør i Bergen Energi, Bill Schjelderup, klar til å gå videre med saken.

— Utspillet om sydentur har gitt enormt mange tilbakemeldinger og støtteerklæringer. Vi kan ikke gi oss her. Hensynet til de lovlydige må telle sterkere enn det gjør i dag. Silkehanskene skal av, vi kan ikke sove lenger. Nå skriver vi i Bergen Energi et brev til Justisdepartementet og forsøker å få en dialog med Odd Einar Dørum.

Idéen om å sende de kriminelle til utlandet er i utvikling, sier han.

Står ved tilbudet

  • Vi står ved tilbudet om å sende vår gjerningsmann til utlandet, men hva med å sende de femti verste kriminelle i Bergen til utlandet?

Da fortrinnsvis til et land vi ikke har utvekslingsavtale med. De kan ha godt av å oppleve et land med strengere rettsvesen enn oss, sier Schjelderup.

Han stiller seg positiv til et samarbeid med næringslivslederne på Sartor Senter.

— Jo flere som trekker lasset, desto bedre. Jeg har brukt et hav av tid på dette, og vi har masse ugjort. Jeg er svært positiv til å inngå en dialog.

- Straffer ikke nok

Medieoppslagene etter utspillet om å gi tyvene sydentur har hatt en enorm effekt.

Støtteerklæringer har strømmet på, og telefonen har ikke stått stille, hevder Schjelderup. Blant annet har mange næringslivsledere i samme situasjon tatt kontakt.

— De opplever det slik at politiet og domstolene ikke straffer de kriminelle nok. Snart etter er de tilbake og begår nye lovbrudd, sier Schjelderup som selv har opplevd tyveri og hærverk over tjue ganger i løpet av de siste to årene.

Telefoner har også kommet fra privatpersoner.

— Eldre damer har ringt og sagt at de føler seg hjelpeløse. Kriminelle har ringt og gitt meg råd, og noen har også bedt om å få sydenturen, sier direktøren.

Gjerningsmannen som slo vinduene hans med slegge, er ennå ikke tatt.