— Jeg kom for en time siden. Jeg har prøvd å gå til transfer-desken, men der var det så mye kø at jeg har bare gitt opp. Nå sitter jeg og venter på videre info, sier Skjold.

Etter en flyreise på 11 timer kunne han godt tenke seg å komme hjem til Bergen raskest mulig.

- Ikke imponert

— Jeg er forberedt på å vente, men håper det ikke blir for lenge. Jeg håper på å få et fly til oslo og kjøre derfra, sier Skjold.

Han er ikke særlig imponert over SAS.

— Det er ikke lenge siden det var streik for flygerne, og nå er det kabinansatte. De får dårlig rykte på seg. Du skal kunne stole på de du reiser med, sier Skjold.

Venter på informasjon

Han har ikke fått noe informasjon om hvordan det blir med mat og overnatting om det blir lenge å vente.

— Jeg ser folk som ligger på sofaene her. Det ser ikke ut som de har fått annet enn et teppe, sier Skjold.

– Vi blir meget hardt rammet av den avtalestridige streiken onsdag morgen og formiddag. 42 morgenavganger fra København er innstilt, og det er også 59 avlysninger til København i løpet av formiddagen, sier pressesjef Jens Langergaard i SAS Danmark til Ritzau.

– Foreløpig er to avganger fra Bergen til København kansellert, klokken 06.55 og klokken 10.00, opplyser stasjonssjef Oddmund Sylta til bt.no

Sjekk flytrafikken til og fra Flesland her!

– Vi forsøker å hjelpe passasjerene videre så godt vi kan, men mange har ikke andre muligheter enn å vente, sier han.

SAS oppfordrer sine reisende til å følge med på flyselskapets nettsider for å holde seg orientert om forsinkede og innstilte avganger.

Står du fast på Kastrup? Send oss en mail.

Streiken fører også til kaos Københavns lufthavn Kastrup. 400 flypassasjerer måtte overnatte på flyplassen fordi SAS ikke klarer å finne hotellrom til så mange.

– Vi har simpelthen ikke kunnet skaffe hotellrom til så mange. Så vi har delt ut puter og tepper og åpnet vår lounge for eldre passasjerer og barnefamilier, sier Langergaard.

Streiken tvang SAS til å avlyse 113 avganger tirsdag, og foreløpig er altså 101 flyginger avlyst onsdag morgen og formiddag.

De kabinansatte i SAS Danmark innledet streiken tirsdag ettermiddag i protest mot at det ennå ikke har lyktes å få til en lokal avtale med SAS.

SAS-ledelsen karakteriserer streiken som avtalestridig, og minner om at de ansatte har fredsplikt.

De kabinansatte møtes igjen onsdag formiddag for å avgjøre om streiken skal fortsette, noe mye tyder på at den gjør.

– De streikende er stålsatte på at de ikke går tilbake til arbeidet før det foreligger en avtale, sier Verner Lundtoft, lederen for de kabinansattes fagforening CAU.

Streiken rammer også trafikken mellom København og Norge. Over 20 avganger til forskjellige norske byer ble innstilt tirsdag.

Sjekk flyværet på vårt webkamera på Flesland!

Sjekk flytrafikken til og fra Flesland her!

Streiken i SAS skaper store problemer for trafikk til og fra Kastrup.
Poppe, Cornelius