Mannen ble mandag ettermiddag tatt av politiet på Nesttun etter truende oppførsel.

— Han er siktet for å ha slått etter flere unge kvinner på bybanestoppet. Han var beruset og de hoppet unna. Derfor ble ingen truffet. Det kan se ut som at han har for vane å angripe kvinner helt uten forvarsel når han er ruset, sier politiadvokat Harald Bilberg.

- Kjent og fryktet

52-åringen er dømt for trusler og vold mot kvinner tidligere. Sist han ble dømt, var i juli. Den gang var ofrene tre kvinner. Men mannen slapp ut igjen 25 dager før dommen var ferdigsonet. Ifølge Bilberg er han kjent og fryktet i Nesttun-området, spesielt blant butikkansatte.

Mandag ble han altså igjen tatt av politiet siktet for legemsfornærmelse. Bilberg ser svært alvorlig på saken, ikke minst fordi den siktede er dømt 16 ganger tidligere.

- Fokus på yngre kvinner

— Vi kan ikke sitte i ro å se på at han går løs på gaten og angriper sakesløse kvinner, sier han.

Ifølge politiadvokaten er nemlig flere av ofrene tilfeldig forbipasserende kvinner.

— Han er domfelt en rekke ganger for vold. Han har også gått løs på menn, men den siste tiden ser det ut som om han har fokus på yngre kvinner. Vi mener det er fare for at han gjør det samme igjen, hvis han ikke blir varetektsfengslet, sier Bilberg.

Forsvarer helt uenig

Line Hvidsteen Ingebrigtsen er mannens forsvarer. Hun reagerer sterkt på at politiet vil fengsle 52-åringen.

— Vilkårene for fengsling er ikke til stede. Han er siktet for forsøk på legemsfornærmelse av flere ikke navngitte jenter. Dette er ingen voldssak, men en ordensforstyrrelse, som ikke kvalifiserer til fengsling, sier forsvareren.

Bergen tingrett valgte å fengsle mannen, til tross for forsvarerens protester.