• De som kjører med sommerdekk nå, burde få bøter så det svir, sier drosjeeier Arild Espedal.

Han rister oppgitt på hodet når han tenker på kjøreturene han hadde onsdag ettermiddag. Som de fleste andre stanget han i kø ut og inn av byen.

— Dette er det verste jeg har opplevd de tre årene jeg har kjørt drosje. Folk var så fortvilet at de satte fra seg bilene i kollektivfeltet. Selv omkjøringsveiene var blokkert, sier Espedal.

Spinner på første ...

Han synes det er underlig hvor mange som kjører med sommerdekk og skaper køer på mange hundre meter. Torsdag morgen hadde drosjesjåførene mange muntre historier å fortelle om snøkaoset.

— Jeg ringte en dame i Fjellsiden og sa at jeg ikke klarte å kjøre opp til henne. Jeg spurte om jeg skulle gå for å hjelpe henne ned til bilen. Vet du hva hun svarte? «Har ikke du sånne drosjedekk, da?» Er ikke den herlig? skratter Espedal.

— Hvordan takler du slike spesielle dager?

— Jeg konsentrerer meg sterkt om selve kjøringen og prøver å stenge av at kunden er stresset. Folk skal for eksempel rekke et fly og ber meg om å kjøre forbi, men det går jo ikke, sier drosjesjåføren.

De fleste av passasjerene tok imidlertid forsinkelsene med fatning da de hørte på radioen hvor kaotisk det var over alt.

Folk hadde tydeligvis ikke lært av onsdagens opplevelser. Også i går morges gikk det veldig tregt fra Sotra og Bergen Vest, ifølge Espedal. Litt småtregt gikk det ellers også.

— Folk tar med seg kjøremønsteret fra sideveiene når de kommer ut på hovedveien der det er måkt og saltet.

Kjempedyr drosjetur

Sammen med konen ankom Inge Bergan Bergen med fly onsdag ettermiddag, og paret tok taxi direkte fra Flesland til Haukeland hotell.

Eller direkte og direkte, fru Blom:

— Turen tok godt over en og en halv time. Drosjen sto for det meste i ro, forteller Bergan.

Ifølge kvitteringen startet turen klokken 15.09 fra Flesland, og paret var fremme på sykehotellet klokken 16.53. Pris: 565 kroner.

— Ikke nok med at det tar tid og krefter. Vi skal jammen bli nødt til å betale for ubehaget også, sier en frustrert Bergan.