En 29 år gammel mann fra Sogn og Fjordane er i Fjordane tingrett dømt til fengsel i ett år og ni måneder for trusler og vold mot politiet.

Han er også dømt for å ha brukt hasj og amfetamin, og for å ha dratt frem en kniv under en slåsskamp.

Hisset seg opp

I Vågsøy i juni i år slo mannen seg vrang og hisset seg kraftig opp da han ble pågrepet i forbindelse med en ordensforstyrrelse. På vei inn i arresten kom mannen ifølge dommen med flere konkrete trusler mot to politimenn.

«Jeg skal påføre barna dine den samme oppveksten som jeg har hatt. Genene dine skal ikke få leve videre», skal han ha sagt.

Truet med brann

En annen politibetjent fikk høre at ansiktet hans kom til å bli knust, og at han ville bli voldtatt dersom han ikke fjernet håndjernene.

Senere, under den samme transporten, sparket han en av politimennene i ansiktet.

Så, en måned senere, i juli i år, gikk han til verbalt angrep mot en ansatt i musikkfestivalen Malakoff. Der skal han blant annet ha sagt at han ville tenne på hele festivalområdet dersom han ikke fikk gratisbillett.

Da saken var oppe i Fjordane tingrett nylig, sa en av politimennene at han var bekymret for at mannen kunne komme til å gjøre alvor av truslene.

Politimannen viste til at 29-åringen godt visste hvor han bodde, samt hvem barna hans var.

— Var ikke seriøst ment

29-åringen bekreftet i retten at han kan ha kommet med trusler som beskrevet i tiltalen, men understreket at utsagnene ikke var seriøst ment.

Mannens forsvarer mente at samfunnsstraff ville være det beste for tiltalte, men han ble ikke hørt.

Dommerne skriver at det skal reageres strengt når politfolk blir utsatt for trusler og vold.

«I skjerpende retning viser retten til at tiltalte er domfelt en rekke ganger tidligere for tilsvarende forhold, uten at han synes å ha tatt lærdom av dette», heter det i dommen.

Dømt i april

29-åringen ble så sent som i april i år dømt til seks måneders ubetinget fengsel for vold.

«Selv om tiltalte kan ha et ønske om å bli rusfri, komme i arbeid og etablere seg i samfunnet, er retten sterkt i tvil med hensyn til om han per i dag er tilstrekkelig motivert for å klare dette», skriver tingrettsdommer Ida Kristin Bøen.