Arrangørene av foredraget til Bill Clinton i Grieghallen i vår tapte om lag en million kroner på eks-presidentens besøk. I etterkant har det dessuten oppstått krangel om regningen.

BT-direktør Didrik Munch har sendt en faktura på 150.000 kroner i retur til arrangørene, og mener det ikke finnes noen avtale om at mediehuset skulle stille med penger til arrangementet.

Venner av Bergen

Arrangørene på sin side viser i et brev til ordføreren til at Herman Friele har oppgitt BT som en av fire «venner av Bergen», som ville betale for kalaset.

Friele lovet først 750.000 kroner til Clinton-besøket. 150.000 skulle komme fra kommunen, men denne støtten ble trukket da det ble klart at Clinton kom til Tromsø før Bergens-besøket. De resterende 600.000 sto Friele ved at han ville skaffe.

Og det gjør han fortsatt, ifølge en pressemelding som ble sendt ut fra ordførerens kontor i ettermiddag.

— Basert på dagens henvendelser fra pressen ønsker jeg å komme med noen presiseringer knyttet til president Clintons besøk i Bergen, sier Friele i pressemeldingen.

- Finansieringen er et privat forhold

Ordføreren ønsker ikke å utdype sine uttalelser utover pressemeldingen, der han sier:

— Som privatperson har jeg tidligere stilt økonomiske garantier overfor arrangørene av dette besøket på 600.000 kroner. Denne garantien står jeg ved. Hvordan jeg finansierer disse pengene er et privat forhold. Jeg kan imidlertid garantere at Bergen kommune på ingen måte belastes for denne personlige garantien.

KOSTET FLESK: Bill Clinton
Hommedal, Marit
GIR GARANTI: Herman Friele
BERGENS TIDENDE