• Engangsgrillen er en gjenganger. Men vi har til og med funnet mye klær rundt omkring. Skulle tro at folk gikk nakne hjem.

Det sier Oddmund Dingen, driftsleder i Bergen og Omland Friluftsråd. Han er rystet over hvor mye søppel badegjestene i Bergen og omegn slenger fra seg på de fine soldagene.

Og de verste synderne finner man på Kyrkjetangen og på Vollane, ifølge Friluftsrådet. På Helleneset er det blitt mindre søppel i det siste, noe som ganske sikkert har sammenheng med at Friluftsrådet er stasjonert der.

— Det aller verste vi ser er imidlertid flaskeknusingen. Det er helt ufattelig at folk kan gjøre noe sånt, sier Dingen, som understreker at det ikke bare er ungdommen som forsøpler strendene.

— Det er også godt voksne folk som ikke tar seg bryet med å rydde opp etter seg.

Det er blitt lange arbeidsdager i den siste solrike uken. Friluftsrådet har 172 områder de har ansvaret for, og kan umulig rekke over alle.

— Det er helt utrolig at folk vil ha det slik rundt seg, sier han oppgitt

— Det er synd at noen skal ødelegge for mange. For det finnes også mange som er flinke til å rydde opp etter seg, legger han til.

Friluftsrådet sliter i tillegg med å komme frem til strendene for å få ryddet opp. Årsaken er at folk parkerer akkurat slik som de selv ønsker.

— Hundrevis av biler står parkert tett i tett ute ved Helleneset. Hva skjer dersom en ambulanse har behov for å komme frem, spør Dingen.