Flyfyllet kan koste 46-åringen svært dyrt. Aktor Stein Rune Ottesen la ned påstand om betinget fengsel i 60 dager, samt en bot på 25.000 kroner for opptrinnet, mens forsvarsadvokat Kaj Wigum gikk inn for full frifinnelse.

Drakk mens han ventet

Det var torsdag 22. februar i år at mannen skulle reise hjem fra sin jobb i Kristiansund. 46-åringen forsov seg, og kom for sent til morgenflyet.

I påvente av en ny avgang til Bergen, satte han seg inn på kaféen og drakk noen pils og i smug også en halvflaske vodka før han gikk om bord i Bergensflyet. Inne i den trange Fokker 50-maskinen, som er tilhørende Norwegian Air Shuttle, ble den svært snakkesalige 46-åringen til stor irritasjon for sidemannen sin.

— I mellom all pratingen satt han og rapet, hikket og gurglet. Til slutt ba jeg ham holde kjeft, og fortalte ham tydelig at jeg ikke orket sitte og prate med "en drita full idiot". Da reiste han seg opp og slo meg i ansiktet med knyttneven, forklarte den 57 år gamle medpassasjeren.

Slått på haken

Flyvertinnen prøvde forgjeves å gripe inn.

— Jeg tok tak i skulderen hans og utbrøt "hva er det du gjør?". Så rakk jeg ikke å reagere før han snudde seg og slo til meg på haken med knyttet hånd, forklarte hun i retten.

Den erfarne flyvertinnen har i tiden etter episoden behøvd fysikalsk behandling på grunn av hodepine og nakkesmerter. Hun har også vært plaget med angst, uro og skyldfølelse for det som skjedde i flyet.

Nekter straffskyld

46-åringen nekter all straffskyld på grunn av hukommelsessvikt.

— Jeg husker ingenting av det som skal ha skjedd. Hvis jeg virkelig har slått til flyvertinnen, beklager jeg det sterkt, forklarte 46-åringen, som hevder å ha vært i en svært vanskelig livssituasjon da flyepisoden inntraff.