Mens Brann-supporterne måtte innse at gullfesten måtte utsettes etter tapet mot Aalesund forrige lørdag, var skjenkekontrollører ute for å påse at festen gikk for seg i sømmelige former.

De fikk nok å gjøre.

– Våre kontrollører sjekket 17 utesteder forrige lørdag, og de meldte fra om utrolig mange fulle folk på alle stedene. De var nesten handlingslammet og hadde en håpløs oppgave, sier kontorsjef Gro Gaarder ved avdeling for skjenkekontroll til BA.

Kontrollørene skrev rapport fra Zachariasbryggen, der de spesielt reagerte på en etter deres mening svært beruset gjest.

«Han sto oppreist og sov», heter det ifølge BA i rapporten.

«Zachen» risikerer nå å få åtte prikker, noe som kan føre til at skjenkebevillingen blir inndratt i to uker. Utestedet må svare på anklagene før 8. november.

Daglig leder Kåre Bottolfsen synes det er trist hvis en full gjest skal få ødelegge det som kunne blitt en historisk fest. Han er oppgitt over at skjenkekontrollen oppholdt seg på utestedet i en time, noe han ikke har opplevd tidligere i løpet av 13 år i utelivet.

– Jeg stiller meg også tvilende til om det er fysisk mulig å stå og sove, slik det står i rapporten, sier Bottolfsen til BA.

FEST: Skjenkekontrollørene mener de fant en beruset mann som sto oppreist og sov under det som skulle være gullfesten sist lørdag.