Roger Skaalsvik kjørte vogntoget som var involvert i tunnelkollisjoneni Gulen tirsdag. Nå forteller han hvasom skjedde.

— Jeg var nummer to fra fergen. Tunnelen gikk i en høyresving. Enbil som kom imot, skar over. Jeg hadde ingen mulighet til å stoppe, sier51-åringen.

Onsdag kveld var han på vei hjem til Valdres med sønnen som kjørerogså lastebil. De listet seg hjem over blank is på Filefjell.

«Virket som hele kjøretøyet revnet»

Skaalsvik ble sittende fastklemt etter ulykken og fikk god tid til åtenke. Han beskriver det som skjedde ved 19.30-tiden tirsdag som «en sinnssyk smell».

— Det virket som hele kjøretøyet revnet. Jeg ville bare få avtenningen og komme meg ut. Det var et kaos av røyk og støv. Jeg klarte å sliteløs foten selv. Jeg gikk under bilen for å se etter den andre personbilen. Jeg vissteikke hva som ventet på andre siden, men da holdt de allerede på å ta ham ut avbilen, sier Skaalsvik.En annen personbil kjørte nemlig rett inn i kollisjonen.

— Jeg var redd jeg var midt i en ny dødsulykke, sier lastebilsjåføren.

Med ny dødsulykke sikter han til en hendelse for på Nor-Cargos terminal i Oslo åtte-ni år siden.

Jeg var redd jeg var midt i en ny dødsulykke. Jeg visste ikke hvasom ventet på andre siden. Roger Skaalsvik

— Jeg klemte jeg i hjel en mann. Jeg hadde noenmøter med enken og trafikksjefen i Nor-Cargo, og det fungerte bra. Jeg skulle få masse hjelp, mendet ble med en liten halvtime hos psykologen. Ellers måtte jeg bearbeide detselv, sier 51-åringen.

— Jeg ble kvitt det, men nå er jeg redd det kan komme tilbake. Jeg har prøvd å bearbeidehendelsen i dag, men reaksjonen sist gang kom et par dager etterpå, sier han.

Sykmeldt i 14 dager

Vogntoget, som var lastet med byggisolasjon, traff førsti fjellveggen på den ene siden, så den andre, og ble stående i klem på tvers. Dettok mange timer å få kjøretøyet løs. De to personbilene fikk også storematerielle skader.

— Vi fikk måtte strekke ut vogntoget baklengs før vi fikk det ut frafjellveggen. Så lastet vi det opp og kjørte det ut av tunnelen. Det tok tid, og detvar store materielle skader, sier daglig leder Arild Tistel ved FørdeBilberging.

Med seg hjem til Valdres har Roger Skaalsvik fått 14 dagers sykemelding.

— Vi har vært i kontakt med ham flere ganger. Han har fått klarbeskjed om å ringe hvis han trenger noe. Vi gjør det vi kan, og er glade for atalle kom fra det med livet i behold, sier driftssjef Svein Ove Langlo i E-Trans AS.

De to andre involverte ble fraktet til Førde sentralsjukehus. Denene pådro seg moderate skader, den andre slapp unna med lettere skader.

Postens informasjonssjef Pål Jakobsen gikk ut på bt.no tidligereonsdag og fortalte at de bistår sjåføren og «er tett på ham». Det skjønteSkaalsvik lite av. Han er ikke engang ansatt i Posten, men lastebilen gikk ifast rute fra Ålesund til Bergen for Bring.

Svein Ove Langlo i E-Trans AS oppklarer saken: De har samkjørthjelpen med Posten.

Skulle gi seg

Roger Skaalsvik sa til sine barn at han skulle gi seg medlangtransport da han ble 50. Han har kjørt siden 1981.

— Jeg vet ikke om jeg orker langkjøring mer, sier han.

Tips om trafikken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

HER SATT HAN: Roger Skaalsvik har selv tatt dette bildet av lastebilen. Den blir ifølge E-Trans høyst sannsynlig kondemnert.
ROGER SKAALSVIK
PÅ KRYKKER: Roger Skaalsvik frykter at et leddbånd har røket.
ANSTEIN KARLSEN