39-åringen ble varetektsfengslet i fire uker. Det bestemte Bergen Tingrett lørdag formiddag.

– Min klient har tatt betenkningstid på varetektsfengslingen, forteller forsvarsadvokat Erik Ulvesæter til bt.no.

Mannen har fått avslag på en asylsøknad, men har klaget på avgjørelsen. Klagen er ennå ikke behandlet.

– Må bli i kongeriket

– Mannen har forklart til politiet og i retten at han ikke har norsk statsborgerskap. Han har tidligere oppholdt seg i to andre, forskjellige land, forteller jourhavende jurist Ivar Abrahamsen til bt.no.

– Vedkommende har kun løs tilknytning til Norge, og for å etterforske denne saken ordentlig, er det nødvendig at han forblir i kongeriket, sier Abrahamsen.

– Ikke skyldig

39-åringen erklærte seg ikke skyldig i skyldsspørsmålet.

– Vi mener at det ikke er grunn til å frykte unndragelse i denne saken. Min klient sa seg villig til å etterkomme en eventuell daglig meldeplikt for politiet, men det fikk vi ikke gehør for, opplyser Ulvesæter.

Over helgen vil den siktede ta stilling til hvorvidt varetektsfengslingen skal ankes.

Voldtektsforsøket fant sted i Løbergsveien natt til onsdag.

Varslet politiet

Den 32 år gamle kvinnen skal ha klart å varsle politiet, som kom til stedet.

39-åringen skal ha blitt skadet i nakken i forbindelse med pågripelsen og ble sendt til Haukeland Universitetssykehus for legesjekk, men skal ha blitt utskrevet like etterpå.

– Dette er folk som er perifert bekjente. Det møtte hverandre tilfeldig og spaserte sammen da dette skjedde, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved vold— og sedelighetsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon.

– Husker ikke

Politiet karakteriserer hendelsen som et voldtektsforsøk.

– Hun holdt hodet kaldt og greide å påkalle oppmerksomhet. Folk i området hørte rop, og varslet politiet, sier Leganger.

– Mannen oppga i sin forklaring til politiet at han ikke husker noe av hendelsesforløpet fra denne kvelden, opplyser Abrahamsen.