Det sier senterleder Torodd Iversen.

Det var onsdag formiddag en ukjent person ringte til en av senterets butikker. Han truet med at det lå en bombe på Øyrane torg.

Sekssifret beløp

— Vi har hatt fokus på den menneskelige siden i våre evalueringsmøter etterpå. Dette skaper utrygghet. Slik vil vi ikke ha det. Nå håper vi at politiet finner vedkommende og straffer ham, sier han.

Iversen har ikke finregnet på senterets totale tap etter at de måtte stenge dørene i nesten tre timer onsdag, men det er ingen tvil om at evakueringen kostet en betydelig sum.

— For vår del kan det dreie seg om et sekssifret beløp. Vi hadde omsetningsstans i tre timer, og kvelden var veldig stille, sier Hallgeir Hansen ved Rema 1000.

Butikken står for rundt 20 prosent av senterets omsetning på 540 millioner kroner i 2012.

Ingen pågrepet

Politiet har ikke pågrepet vedkommende som ringte inn trusselen om at det lå en bombe på Øyrane torg.

— Ingen er pågrepet, men vi prøver jo å finne ut hvem som fremsatte trusselen. Det er flere telefonnummer som skal sjekkes, sier Marit Hanson, politiførstebetjent ved Bergen nord politistasjon.

- Er dette en alvorlig sak?

-Ja. Vi risikerer at folk ikke får hjelp hvis de blir utsatt for noe, mens brannvesenet, ambulansetjenesten og politiet har bundet opp store ressurser på en aksjon utløst som følge av en falsk trussel.