Mannen i 30-årene vitnet etter lunsj i Gulating lagmannsrett om den angivelige sovevoldtekten i fjor vinter. En 24-årig kvinne ble i Bergen tingrett i april dømt til ni måneders ubetinget fengsel for voldtekt.

Tidligere i dag forklarte kvinnen seg. Hun sa at mannen hele tiden var våken, og hun oppfattet den kortvarige seksuelle kontakten som frivillig fra mannens side.

Preget Fornærmede var tydelig preget da han forklarte seg om saken.

— Det har vært utrolig tungt. Mye verre en jeg hadde trodd. Dette var folk som jeg trivdes sammen med. Følelsen av at dette er noen jeg kjenner, den sliter jeg veldig med, sa han. Mannen er i dag sykmeldt, og har vært det i flere perioder siden voldtekten skal ha skjedd.

Spesielt tungt opplevde han mediekjøret, særlig en "Holmgang"-sending hvor saken var tema.

- Blitz Fornærmede sier han havnet på besøk hos naboen sin en sen lørdagsnatt. Han skulle ta seg en kopp kaffe. Tiltalte, naboens kjæreste, dukket etter hvert opp.

— Jeg sovnet, og var nok borte i 30-45 minutter. Så våknet jeg brått. Jeg hørte mumling om noe bilder, og oppfattet et blitslys, forklarte mannen.

Han forsto situasjonen slik at det ble tatt bilder av at den tiltalte kvinnen hadde seksuell kontakt med ham.

Anmeldt samme dag - Jeg ble sjokkert, skjøv henne fra meg, reiste meg opp og grep fatt i kameraet. Jeg bladde vilt gjennom det for å se etter bilder. Til slutt kastet jeg det i veggen, sa mannen i lagmannsretten.

Etter en lengre krangel, forlot fornærmede leiligheten og gikk hjem til sin kone.

— Der knakk jeg helt sammen, sier han.

Samme morgen gikk han på politikammeret i Bergen med saken. Senere på dagen ble forholdet anmeldt.