— Du tror aldri noe slikt skjer deg. Det er så fryktelig lite vi kan gjøre, sier Erik Juvik til BT.

I hele går strømmet det inn hilsener fra venner, bekjente og naboer til Jan Aksel Juviks familie. Askøy-kapteinen etterlater seg to sønner og en datter, samboer og tre barnebarn.

— Vi håper at han blir funnet når båten kommer inn til Hanøytangen. Hvis ikke, blir det fryktelig tungt, sier Erik Juvik.

Mandag ble familien først informert om at Jan Aksel Juvik var blant de overlevende. Senere på kvelden fikk de kontramelding, og Hovedredningssentralen måtte unnskylde feiltakelsen.

— Vi ble vel helt satt ut. Heldigvis hadde vi fått beskjed like før meldingen kom på tv, men det var like hardt for det, sier sønnen, som så faren sin siste gang 2. juledag.

Kaptein Juvik reiste til sjøs alt som 16-åring, og sønnen Erik vokste opp med en far som var borte i lange perioder.

— Men han var mye hjemme når han først var hjemme. Far var veldig glad i jobben sin, og visste ikke om noe annet liv. Han ville ikke passet til et ni-til-fire-liv, sier Erik Juvik.

— Han jobbet i et svært internasjonalt miljø etter hvert?

— Ja. I begynnelsen av «internasjonaliseringen» ønsket han seg nok litt flere nordmenn om bord, men etter hvert ble han så vant til det. Han reiste med filippinere og andre i årevis.

Faren jobbet om bord i «Rocknes» de siste par årene, og tidligere på tilsvarende fartøy.

— Så disse båtene kjenner han godt.

<b>SAVNET:</b> Kaptein Jan Aksel Juvik