• Frps bruker luftpenger i sitt budsjett, mener Harald Victor Hove (H).

Han advarer nå partiet mot å dra rundt i bydelene og love skoleløsninger som partiet ikke har råd til.

Helt konkret peker Hove på at Frp i sin økonomiplan har lagt inn 250 millioner i 2007 fra salg av Gaia. Dette budsjettet stemte partiet for i desember, etter at Gaia og HSD lanserte planene om fusjon i november.

Hvis kommunen skal tjene 250 millioner på Gaia, må selskapet selges for 537 millioner kroner. Det er 100 millioner mindre enn Arriva har sagt seg villig til å betale.

— En ting er at beløpet er urealistisk. En annen er at Frp støtter fusjonen og avviste tanken om å selge i 2007, sier Hove.

Frps Liv Røssland medgir at partiet priset Gaia for høyt. - Da vi laget budsjett, pågikk det fortsatt forhandlinger om fusjon. Resultatet kjente vi ikke. Ellers bør Høyre være varsom med å kritisere Frp når partiet har gjort det samme selv, mener Røssland.

Hun minner om at byrådspartiene la inn salg av både Gaia og BIR i sin økonomiplan og mangler 500 millioner til nødvendige investeringer. Budsjettavtalen med Ap stanser salg av begge selskapene i 2006.

— For øvrig mener vi det er mulig å satse på skolebyggene ved å selge BIR og selge unna kommunal eiendom, sier Røssland.