En lege ved Sandviken sykehus har vurdert helsetilstanden til kvinnen som er siktet for å ha startet brannene i Bergen sentrum før helgen.

Nå har overlegen konkludert med at kvinnen kan utskrives og overføres til Bergen fengsel, hvor hun skal sitte varetektsfengslet de neste fire ukene.

Det skriver NRK Hordaland.

Erkjenner skyld

Hennes advokat, Kaj Wigum, bekrefter overfor BT at kvinnen er utskrevet fra Sandviken.

— Jeg tar dettil etterretning at hun er overført. Ut over det har jeg ingen kommentar, sierforsvareren.

I lørdagens fengslingsmøte erkjente kvinnen i 40-årene straffskyld.

I møtet uttalte kvinnen at hun ønsket at menneskeliv skulle gå tapt i brannene.

En leiegård med fire leiligheter i Lille Øvregaten ble totalskadet i brannen, som kvinnen startet ved å dytte tennbriketter oppunder bordkledningen før hun tente på.

Brev til BT

Torsdag ettermiddag, få timer før hun startet brannene, oppsøkte kvinnen BTs lokaler og leverte fra seg et håndskrevet brev.

Der kommer det frem at hun har vært under behandling den siste tiden, både ved Sandviken sykehus og et distriktpsykiatrisk senter. Hun er ikke fornøyd med den oppfølgingen hun har fått der.

I brevet skriver hun blant annet at hun frykter noe forferdelig vil skje dersom hun ikke får hjelpen hun mener hun trenger.

«Så det jeg tror de vil skal skje, er at jeg enten tar livet av meg, kommer på kjøret i Nygårdsparken eller at jeg flytter tilbake til (sted). Da er de liksom kvitt et problem.»

«Men hvis jeg også setter på flere branner, eller tar livet av folk, da er jeg jo også ute av deres system, for jeg er jo ikke psykotisk, bare tilregnelig.», skriver hun.

Skal observeres

Og kvinnens psykiske tilstand vil bli tema i tiden fremover.

– Hun skal gjennom en såkalt judisiell observasjon, som vil belyse alle aspektene ved hennes sykehistorikk, sier politiadvokat Marita Mellingen til NRK.

Dermed vil to rettspsykiatrisk sakkyndige få i oppgave å vurdere om kvinnen er strafferettslig tilregnelig eller ikke.

Samme kveld som hun ble pågrepet, vurderte en legevaktslege kvinnen som psykotisk.

En lege på Sandviken sykehus kom til motsatt konklusjon dagen etter.