Det var er en skuffet russegjeng BT fikk møte på Troldhaugen i onsdag kveld. Russejentene fra Fana gymnas har jobbet i over et halvt år for å få en minnerik feiring i rødt.

Knust og robbet

Med sin ruvende Chevrolet Starcraft fra 1988, og et dundrende stereoanlegg til 40 000 kroner, har jentene satset på å bli et høylytt innslag blant bergensrussen.

Torsdag hadde de egentlig tenkt å reise til Kongeparken, sammen med tusenvis av andre russ. Nå ser det ut som turen blir noe forsinket og betraktelig redusert når det gjelder musikk og lyd.

– Vi skulle sette bilen på verksted fordi starteren hadde røket. Vi kjørte bilen til Haga Auto tirsdag kveld. Da vi kom for å hente bilen, så vi at noen hadde vært inne og knust hele stereoanlegget vårt, forteller Jenny.

Misunnelige medruss

Anlegget av merket Sony, hadde tre tusen watts forsterkere og er blitt skrudd og flikket på siden jul. Storebror til en av jentene, Edvin Sandal har brukt timevis på at jentene skulle ha musikken i orden i russetiden.

Fanajentene har klare mistanker om hvem det kan være som står bak vandalismen.

– Jeg tror det kan være andre misunnelige russ som står bak. Men hvordan kunne de være så utrolig råtten. Dette er bare så slemt og unødvendig, sier Jenny Gørvell-Dahll (18) til Bergens Tidende.

Politianmeldt

Torsdag skal de gå gjennom overvåkingsbildene til Haga Auto. Forholdet er også meldt til politiet.

Russejentene forsikrer at russetiden ikke er over, selv om hærverket legger en solid demper på feiringen.

– Vi reiser til Kongeparken i morgen, men det blir uten anlegg, så sant ikke noen kan komme og hjelpe oss, sier Jenny til BT.

KNUT EGIL WANG
ROBBET: Jentene fra Fana gymnas har lagt ut rundt 15000 kroner hver på å få russebil og anlegg i stand. Nå er anlegget til 40 000 stjålet. ¿ Dette er slemt gjort, sier Jenny Gørvell-Dahll(fremst). Fra venstre Andrea Barstad, Vilde Aasen, Elisabeth Magnus, Malin T. Økland, Connie Sandal.