19-åringen ble i Bergen forhørsrett i går varetektsfengslet for to uker med brev— og besøkskontroll. Han er siktet for å ha hatt samleie med en mindreårig jente som var ute av stand til å motsette seg handlingen. Utukten skal ha skjedd i Øygarden kommune lørdag kveld.

Forholdet ble anmeldt av jentens foreldre.

Fest i Øygarden

19-åringen ble pågrepet av politiet en gang i løpet av søndag eller mandag. Han har ifølge politiet vært på fest i Øygarden, sammen med flere andre.

Det skal ha blitt drukket en del alkohol. Den 15 år gamle jenten har forklart at hun ble veldig full. Etter det påståtte overgrepet har hun vært til full kontroll ved Bergen legevakt.

— Jenten er ikke fysisk skadd. Det har ikke vært noen problemer med å avhøre henne, sier aktor, politiadvokat Harald Bilberg.

Jakter på flere

Fortsatt jakter politiet på 19-åringens bror og svigerinne. Politiet vil avhøre dem, men de er som sunket i jorden. Politiet leter også etter et kamera som skal ha blitt brukt til å fotografere voldtekten.

Aktor, politiadvokat Harald Bilberg, holder kortene tett inntil brystet i saken. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker han at så lite som mulig skal komme ut.

— Siktelsen er alvorlig, men på dette stadiet er det ikke godt å si om den blir opprettholdt, sier Harald Bilberg til Bergens Tidende.

Tok betenkningstid

Bergen forhørsrett mener det er skjellig grunn til mistanke mot 19-åringen, og at det er fare for at bevis kan gå til spille dersom 19-åringen slippes fri.

Aktor Harald Bilberg krevde opprinnelig fire ukers varetektsfengsling, men retten reduserte altså lengden på fengselsoppholdet med to uker. Den 19 år gamle gutten motsatte seg ifølge politiet fengsling. Etter det BT erfarer ville han tenke seg om før han avgjorde hvordan han ville stille seg til den kjennelsen som dommeren leste opp i går ettermiddag.

19-åringens forsvarer er advokat Gisle Didriksen.