– N.N. (fotballspilleren) fortalte meg at han var veldig bekymret for at Jarle Olsen skulle trekke ham inn i saken, fordi det var han som hadde foreslått å bruke Tor Helge Flaten, fortalte forvaringsfangen (29) i retten i går.

Samtalen med den nå tiltalte fotballspilleren skal ha funnet sted på et vorspiel i 2001, da 29-åringen var på permisjon fra fengselet.

Kranglet med vitne

Da 29-åringen var ferdig i vitneboksen i går, ba den tiltalte fotballspilleren om å få ordet til en kommentar.

– Du og jeg har aldri hatt noen fortrolig samtale. Da synes jeg det er utrolig dårlig gjort at du sitter her og lyver om det, sa fotballspilleren (27) opprørt til vitnet.

– Jeg lyver ikke, svarte forvaringsfangen.

Dermed var krangelen mellom vitnet og den drapstiltalte om hvem som løy i gang.

– Det er en kommentar til vitnet som tillates, ikke en utskjelling, utbrøt aktor Jarle Golten Smørdal, før tingrettsdommer Grete Strandborg avbrøt munnhoggeriet.

Delte celle med Olsen

Forvaringsfangen har vært en del av det samme kriminelle miljøet i Åsane som fotballspilleren og Jarle Olsen. Han har også delt celle med Olsen i fengselet i flere måneder.

29-åringen fortalte retten at en viktig grunn til at han forklarte seg i saken var at han hadde hørt at drapsdømte Tor Helge Flaten og fotballspilleren (27) skulle ta livet av ham.

Både Flaten og fotballspilleren avviser dette fullstendig.

I sin forklaring hevdet 29-åringen at en av fotballspillerens beste venner – en 28-åring som var siktet for Lindås-drapet –hadde fortalt at fotballspilleren hadde spilt en rolle i Åsane-drapet

– Vi satt på samme avdeling i Bergen fengsel. Vi fikk et veldig godt forhold. Han fortalte meg at det var N.N. (fotballspilleren) sin idé å bruke Tor Helge Flaten, sa 29-åringen.

SONET SAMMEN: Den forvaringsdømte mannen (29) har sonet sammen med Jarle Olsen. I går støttet han oppunder Olsens forklaring, som har ført til at to menn nå står tiltalt for medvirkning til drapet på Øyvind Bjarte Madsen.
Bergens Tidende