Ved flygelet på Galleriet treffer vi på familiene Jacobsen og Hellevik. De skal reise med Englandsbåten senere på dagen og rusler rundt i sentrum før båten skal gå. Før de reiser skal de også få med seg en tur på McDonalds.

Begge søstrene Lene (14) og Silje (15) Jacobsen har opplevd å bli kontaktet av eldre gutter.

— Først står de bare og smiler til deg. En gang var det to irakere som kom bort, en på 20 og en på 40 år. De spurte om venninnen min og jeg ville bli med dem hjem, sier Lene Jacobsen.

Dette skjedde på Torgallmenningen, samme sted som den tiltalte kurderen skal ha truffet sine ofre. Lene Jakobsen opplevde situasjonen som ekkel og trakk seg fort unna. Dessverre er det ikke alle som har vært fornuftige nok til å gjøre det. Andre jenter vi møter forteller også om pågående «utlendinger» på byens samlingsplass.

Lenes mor, Marianne Espeland, synes det er fælt å høre om voldtektssakene.

— Jeg er litt redd for å sende dem alene til byen ja, klart det. Men jeg kan ikke holde døtrene mine hjemme hele tiden heller, sier hun.

Men Espeland forteller at jentene alltid må ha med seg mobiltelefonen og ringe til avtalt tid når de er alene i sentrum.

EKKELT: Søstrene Lene (14) og Silje (15) Jakobsen (fra v.) er begge på samme alder som ofrene i voldtektssaken. Lene har selv opplevd hvordan pågående, eldre gutter eller menn søker kontakt med unge jenter. FOTO: ODDLEIV APNESETH