Væpnet politi rykket ut til en leilighet i Adolph Bergs vei på Landås 18. mai i fjor. Politiet hadde da mottatt en melding om at en person skulle ha blitt stukket i halsen med kniv eller øks.

Nabo Tore Mæhlum ble vitne til dramaet.

— Mannen kom ut av leiligheten i bar overkropp, og blødde kolossalt. Han var stukket i venstre skulder, og hele fronten av kroppen var dekket av blod. Han gikk ute på gaten og brølte, fortalte Mæhlum til bt.no.

Tydelige blodspor vitnet om at mannen hadde gått flere hundre meter. Han gikk fra dør til dør for å få hjelp, før han ble tatt hånd om ambulansen

Kuttet i bakhodet

Nå er kameraten hans, en 22 år gammel mann, tiltalt for drapsforsøk. Ifølge tiltalen skal han ha kuttet kameraten med kniv på venstre side av halsen, slik at han ble påført et 15 centimeter langt kutt. Flere halsmuskler og store blodårer ble helt overskåret.

Etter dette skal 22-åringen ha fulgt etter mannen ned en trapp, der han kuttet ham i bakhodet og låret med en øks eller kniv.

Kameraten overlevde fordi kuttene ikke traff en hovedpulsåre eller andre vitale organer, samt at han raskt fikk legebehandling.

Artikkelen fortsetter under videospilleren

— Handlet i nødverge

22-åringens forsvarer, Jørgen Riple, sier klienten hans ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen.

— Det er på det rene at han har påført fornærmede de skadene som følger i tiltalen. Det som vil bli tvistetema i saken er om han handlet i nødverge, og om han hadde drapshensikt, sier Riple.

Når saken kommer opp i retten vil forsvareren hevde at 22-åringen handlet i nødverge.

— Han mener at han har forsvart seg mot et angrep.

Sekundært vil forsvaret hevde at episoden ikke var et drapsforsøk, men utelukkende en legemsbeskadigelse.

Den siktede 22-åringen er tidligere dømt og bøtelagt flere ganger for narkotikalovbrudd.

RUNE SÆVIG