I dag forklarte den nye ektemannen (38) seg i Bergen tingrett om han og konens forhold til den tiltalte 35-åringen.

35-åringen er tiltalt for flere alvorlige trusler og voldsepisoder mot sin tidligere kone og hennes nye ektemann. Truslene har pågått over en to års periode og innebærer både muntlige trusler og trusler med våpenliknende gjenstander.

En av disse episodene forklarte den nye ektemannen seg om i tingretten i dag. Da han og 35-årings eks-kone var i ferd med å vaske ned og flytte ut av en leilighet, skal 35-åringen dukket opp etter midnatt og laget trøbbel.

– Han truet med å drepe oss. Han trakk frem en revolver fra innerlommen, rettet den i luften og sa at om ikke han fikk halvparten av boet i leiligheten, så skulle han ta livet av oss, forklarte 38-åringen.

Frykt og uhygge Han fortalte om mange skremmende opplevelser, der 35-åringen har skapt mye frykt og uhygge for ham og konen. En episoden kunne likevel den nye ektemannen ikke la være å se litt galgenhumorisitisk på. Dagen etter at han giftet seg med 35-årings eks-kone i fjor sommer, møtte de nygifte paret den tiltalte. Klokken var 1900 og 35-åringen skulle, slik han selv forklarte i retten, på kveldsmøte i pinsemenigheten han er med i.

– Så dere er gift nå, skal 35-åringen ha sagt til ekteparet, som kom gående bærende på to kaker.

– Ja, vil du ha et kakestykke, svarte den nygifte. I retten innrømmet 38-åringen at dette kanskje var litt bråkjekt, men at han fortsatt svevde på en sky etter bryllupsfesten.

— Konerøveri 35-åringen like ikke svaret og begynte å rope om konerøveri, før han slo kakefatet opp i ansiktet på eks-konens nye mann.

– Jeg fikk den ene kakekniven rett i ansiktet, heldigvis var det ikke knivbladet som traff ansiktet mitt, fortalte den nye ektemannen i retten.

Aktor Bjarte Aarlie ville vite hvordan 35-åringen væremåte har virket inn på samlivet deres.

– Min kone går helst ikke ut alene. Vi har mistet mye bevegelsesfrihet, sa 38-åringen.

35-åringens forsvarer, Arild Dygeland, har flere ganger påpekt at det ikke finnes noen beviser for at 35-åringen har laget så mye kvalm som tiltalen skulle tilsi.

– Her finnes ingen konkrete beviser. Det blir bare ord mot ord, understreker Dyngeland i retten.

Aktor Bjarte Aarlie innrømmer at det blir ord mot ord.

– Dette er en meget spesiell sak. Her blir det opp til retten å avgjøre hvilken forklaring som er mest troverdig, sier Aarlie til bt.no.

Den tiltalte 35-åringen nekter straffskyld på alle punktene han er tiltalt for og har i retten hevdet at tiltalen er basert på eks-konens livlige fantasi.