• Vi har brukt Bergen Vaktvesen siden 1996, og er fornøyd med tjenestene firmaet leverer, sier Børre Lunde, daglig leder ved utestedet Scotsman.

Serveringsstedet tilhører Olav Thon Gruppen, en av Bergen Vaktvesens beste kunder. Foruten et par utesteder til, utfører Bergen Vaktvesen også tjenester for flere hoteller i Rainbow-kjeden, som også hører hjemme under Olav Thons store paraply. Bergen Airport Hotel, Hotel Orion, Bristol Hotel og Hotel Rosenkrantz er blant hotellene som benytter seg av dørvaktfirmaet. Systemet er slik at hvert enkelt foretak i Olav Thon Gruppen fritt velger dørvakt-leverandør.

Overrasket

Den daglige lederen ved Scotsman, Børre Lunde, er overrasket over opplysningene som er fremkommet i BT om rullebladene til svært mange av Bergen Vaktvesens ansatte.

— Det er ikke slik jeg kjenner dem som har stått, eller står i døren hos oss, sier han.

Lunde beskriver samarbeidet med Bergen Vaktvesen som knirkefritt.

— Hvis vi en sjelden en gang har anmodet om å få byttet ut en dørvakt, skjer det umiddelbart, sier han.

Scotsman har de siste årene hatt flere toppidrettsutøvere i døren.

— For oss er det viktig at dørvaktene kan kommunisere med publikum. De skal gjøre utelivet trygt, slik at det er hyggelig å komme til oss. Vi ønsker ikke regulære utkastere, understreker Lunde.

Scotsman-sjefen peker på at utførelsen av dørvaktyrket er svært vanskelig.

— Dørvaktene får ofte anmeldelser mot seg, og blir beskyldt for vold straks de er litt hardhendt. Dessuten har pressen i alle år skapt et negativt bilde av denne yrkesgruppen, sier Børre Lunde.

— Jeg vil likevel presisere at vi selvsagt tar sterkt avstand fra all kriminalitet, vold og narkotikatrafikk. Hvis våre dørvakter er innblandet i slikt, er de uønsket.

Vil vurdere forholdet

— Kan det bli aktuelt å si opp avtalen med Bergen Vaktvesen etter det som nå er kommet frem i BT?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om nå. Jeg kommer iallfall til å ta kontakt med politiet for å høre deres syn. Inntil videre forholder vi oss til at både Bergen Vaktvesen og deres dørvakter har de nødvendige papirene fra politiet i orden.

Børre Lunde legger likevel ikke skjul på at han ikke er glad for avisoppslagene rundt dørvaktenes vandel.

— Uten å ta stilling til om det er korrekt eller ikke, det som er kommet frem, er det en belastning for både oss og andre utesteder, sier sjefen på Scotsman.