Det var klokken 01.00 i natt hendelsen som politiet tolker som et mulig innbruddsforsøk, fant sted.

To suspekte menn — Etter at arbeidet på rasstedet var ferdig i går kveld hadde vi to hus og en hytte som var evakuert oppe i Hetlebakk. Det ble da bestemt at politiet skulle stå vakt ved husene gjennom natten. Klokken 01 i natt stanset politifolkene to personer med et kriminelt rulleblad som ikke hadde noe på rasstedet eller i Åsane å gjøre. Angivelig skulle de to se på rasskadene, men vi antar at de hadde helt andre hensikter, sier Slaaten til btv.

— Hvilke hensikter da?

— Dette blir jo spekulasjoner, men vi tror vi kunne hatt to innbrudd her i morges hvis vi ikke hadde passet på. Vi er veldig glad for at vi sto vakt her i natt, sier Slaaten. Du kan se mer om denne saken på btv kl. 17.30.

Får flytte hjem igjen

Det var den 27 år gamle Ronny Stenhaug Granrud som omkom i Åsane-raset i går. De 33 beboerne som ble evakuert, får nå flytte hjem igjen. Det er klart etter at en geolog har undersøkt området i dag. Rasstedet er fortsatt usikkert.

Geolog Jann Atle Jensen har i dag vært på befaring i området nedenfor Hetlebakksåta. Etter befaringen er det besluttet at de evakuerte nedover dalen får flytte tilbake, forteller skadestedsleder Stig Slaatten til bt.no.

Selve stedet der det gikk ras er fortsatt regnet som usikkert. Slaatten sier at det ikke vil bli foretatt videre oppryddingsarbeid i raset før det er gjennomført flere sikringstiltak.

Tilstanden til de to 20-åringen og den 26 år gamle mannen som ble bragt inn til Haukeland Universitetssykehus etter raset er fremdeles lettere skadd og stabil. Den ene mannen på 20 år er blitt operert. Alle ligger nå til observasjon, opplyser sykehuset i en pressemelding.