– Vi har forsøkt å etablere kontakt med den flyktende i månedsvis, og for rundt ti dager siden lyktes vi, sier en uidentifisert politikilde til avisen Nezavisne Novine i byen Banja Luka. – Vi forhandler nå om hans overlevering.

Mladic var militær øverstkommanderende for de bosniske serberne under krigen i Bosnia. Han er tiltalt i Haag for folkemord, blant annet i forbindelse med Srebrenica-massakren. Han er også tiltalt for krigsforbrytelser i forbindelse med den tre og et halvt år langt beleiringen av Sarajevo.

Bosnias innenriksdepartement vil ikke kommentere påstanden. Men avisen siterer den bosnisk-serbiske polititalsmannen Radovan Pejic.

– Det foregår noe i Beograd som kan være en god nyhet for borgerne i Bosnia-Hercegovina, sier Pejic.

Arrestasjonen av Ratko Mladic, av mange omtalt som «Bosnias slakter», var et hovedtema da Theodor Meron, den øverste lederen for FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY), fredag besøkte Beograd.

Etter samtaler med Serbias statsminister Vojislav Kostunica understreket han at verdenssamfunnet er i ferd med å miste tålmodigheten med myndighetenes stadige utsettelser av spørsmålet.