Psykologistudent Magne Seierslund har som påsketradisjon å lage snøhule et stykke unna familiehytten ved Myrland. I år ble det så hjerteskjærende å forlate mesterverket at han valgte å legge den ut for leie på finn.no.

— Jeg syntes det var for galt at den ikke skulle få komme til nytte, så jeg måtte bare få den ut på markedet, sier Seierslund.

Det var Firda som først omtalte den spesielle boligannonsen. «Rekreasjonsboligen» hadde en byggetid på fem timer, er i ypperlig stand, og ligger i naturskjønne omgivelser. Selv om det må påregnes noe vedlikehold utover våren har henvendelsene rent inn etter at annonsen ble lagt ut 2. påskedag.

— De fleste takker for en god latter, men det er noen som er dønn seriøse også, sier 28-åringen.

DØRGENDE STILLE: - Det er kun en mil til kollektivtransport og nesten innlagt vann. Det renner nemlig en bekk ti meter unna, når det ikke er for kaldt, sier Magne Seierslund.
MAGNE SEIERSLUND

Like etter annonsen ble lagt ut, fikk han en tekstmelding på engelsk. Noen ville booke kantgropen for hele juni og juli.— Jeg svarte at det var helt greit, men at de nok burde ta med dykkerutstyr og lete etter den i bunnen av Aurlandsfjorden, ler han.

Lett å bygge ut

Dette er nemlig en hytte med «best før»-dato. Men inntil videre kan den skimte med soverom på ett plan med kuldegrop.

— Det vil si at du går inn i hytten på et lavere plan enn der du sover. Da det var 18 minusgrader utenfor var det faktisk plussgrader her inne, sier han.

I utgangspunktet er rekreasjonsboligen beregnet for én til to personer, men den er veldig lett å utvide, sier Seierslund.

— Det er lettvegger, så med sag er det ikke noe problem, sier han.

Snøhytten ligger i enden av Fretheimsdalen, cirka en mil øst for Myrdal, godt utenfor mobildekning.

Kommer det med noe tomt dette?

— Nei, akkurat det er litt skummelt. For grunneieren vet ikke at jeg har anlagt bolig på tomten hans, sier Seierslund.

Rimelig leie

Heldigvis tar grunneier Anders Fretheim den ulovlige byggingen med stor ro.

— Det er bare moro det. Jeg har ikke sett dette, så jeg tror jeg må ta meg en tur, sier han.

Han vil ikke kreve noen økonomisk kompensasjon for hyttebyggingen.

— Han har sikkert hatt mye jobb med den, så jeg synes han fortjener å beholde profitten. Men jeg regner jo med at hytten tilfaller grunneier når utleieperioden er over, sier han.

Leien er på beskjedne ti kroner i måneden. For å ikke få for mye administrasjonsarbeid, skriver Seierslund i annonsen på finn at «Leie betales i resepsjonen på Vatnahalsen hotell, eller føres på kontoen for gode intensjoner.»

Det ser imidlertid ut som eventuelle leietagere benytter seg av den siste metoden. Jannet Aksnes ved hotellet sier de ikke har fått noen henvendelser fra noen som vil leie hytten.

Men hva synes dere om å få lesset administrasjonsarbeidet over på dere?

— Det er helt greit. Så lenge vi slipper unna rengjøringen av hytten er vi fornøyde, sier Aksnes.

BRANNSIKKER: - Hytten er utstyrt med det beste brannsikringssystemet som er å oppdrive, sier arkitekt og byggmester av mesterverket, Magne Seierslund.
MAGNE SEIERSLUND
TERRASSE OG SOLPLASS: - Jeg forsikrer at bildene er autentiske, i motsetning til vanlige boligannonser. Ikke noe manipulering her, sier Magne Seierslund.
MAGNE SEIERSLUND
FØRSTE SPADETAK: Snøhytten var overraskende lettbygd og lot seg oppføre på skarve fem timer.
MAGNE SEIERSLUND