Tidligere brannsjef Trygve Conradis uttalelser i gårsdagens BT har provosert brannfolkene i Bergen. Conradi mener brannfolkene ikke ønsker et forebyggingstiltak som sprinkling av den brannfarlige trehusbebyggelsen, fordi det kan gi politikerne argumenter for å redusere brannkorpset.

Leder Kjell Solheim i Bergen Brannkorps Forening kaller utspillet for tøv, og mener Conradi bare er ute etter å få PR for sitt eget konsulentselskap.

— Det er ikke en brannmann i verden som sier når det brenner at «å faen, dette huset var sprinklet», sier Solheim.

- Kan bli sovepute

Han sier rapporten til Conradi og forslag om sprinkling aldri har blitt forsøkt stoppet av brannkorpset.

— Nei, vi har aldri fått forelagt spørsmålet om sprinkling av brannsmitteområdene, sier han.

Selv om han er tilhenger av sprinkling eller tilsvarende metoder, mener Solheim en slik løsning har mange negative bieffekter. I tillegg til spørsmål om vanntilførsel, vedlikehold og vannskader, mener han slike anlegg fort kan bli en sovepute og føre til at folk blir mindre forsiktige.

— De som tror de har endelige løsninger er livsfarlige mennesker, sier leder Kjell Solheim i Bergen Brannkorps Forening.

— Når du eliminerer ett problem skaper du grobunn for nye, sier Solheim, før han sender følgende melding med adresse til Conradi:

— De som har endelige løsninger er livsfarlige mennesker.

Først i 17. mai-toget

Conradis referanse til at brannkorpset er mektige, symbolisert ved at de går først i 17. mai-toget, er heller ikke Solheim videre glad for.

— Det å gå i 17. mai-toget handler om tradisjoner. Grunnen til at vi alltid har gått først er at korpset skulle være tilgjengelig viss noe skulle skje. Derfor kjører bilene også ute samtidig, med utstyret klart, sier han.