— Klostergarasjen er for dyrt, tungvint og vi tvinges langt nedi et anlegg. Nei, vi står greit her, sier Terje Vedå (21).

Han skal på kino med vennene, og er fullt klar over at bilen er parkert ulovlig på Nøstet. Kim Sørstrønen (19) kjører bilen, og er ikke redd for å få bot.

— Vi har stått her flere ganger, og det har gått fint. Jeg har stått i Klostergarasjen også, men det var da det var gratis, sier Sørstrønen.

Den store parkeringsplassen på Sydnes ble stengt 15. september i år. Da BT var der i går kveld, var det mange som kjørte rundt og lette etter plass. Noen våget å sette fra seg bilen, andre kjørte for å lete andre steder.

På strekningen fra Nøstet og til Lars Hillesgate er det flust av parkering forbudt-skilt, samt en del stopp forbudt-skilt. Svært mange hadde gitt blaffen i forbudsskiltene. I Foreningsgaten traff vi på Thanh Nguyen. Også han satser på at han ikke får bot.

— Jeg tenker at parkeringsvaktene har gått hjem. Klostergarasjen vil jeg ikke stå i, der er det jo svinedyrt, sier Nguyen.

Så lenge det ikke er noen fysiske sperrer på flere av de tidligere korttidsplassene i sentrum, mener Nguyen at det er greit å stå der.

Byråd Lisbeth Iversen sier at fysiske sperrer er en mulighet.

— Det er meningen at det skal være tydelig og godt skiltet hvor folk kan stå og ikke, sier Iversen.

PARKERER ULOVLIG MED VILJE: - Vi skal på kino, og står veldig greit her, sier Kine Elisabeth Austgarden (20), Terje Vedå (21) og Kim Sørstrønen (19). De har parkert på Nøstet, hvor det nå er store ledige arealer, men ikke lov å parkere.
TAR SJANSEN: Både på Nøstet og utenfor Bergen Kino hadde bilister i går kveld parkert ulovlig. Det gjorde også Thanh Nguyen, med vilje, utenfor Aetat i Foreningsgaten. -Jeg satser på at parkeringsvaktene har gått hjem, sier han.