— Folk gikk bare inn i garderoben og tok det de syntes var finest. Jeg mistet vesken min med lommebok og et dyrt skjerf, forteller Neda Hezari.

17-åringen er elev ved Bergen handelsgymnasium. På fredag dro hun og venninnen Lioudmilla Stepanova på festen «Spring sensations» på utestedet Pulse Skybar.

Les også: Fulle ungdommer sperret gaten

Overfylt lokale

Arrangementet var for elever i den videregående skolen og skulle vare til et stykke ut på natten, men allerede klokken 23 ble festen avbrutt. På grunn av altfor mange solgte billetter var lokalet overfylt.

— Vi hadde bare vært der i litt over en time da vi fikk beskjed om å forlate festen. Tingene våre lå i garderoben, så vi gikk for å hente dem, forteller Neda.

I garderoben, som ungdommene hadde betalt for, var det fullt kaos. I steden for å dele ut klær og eiendeler til de som hadde garderobelapper, åpnet vaktene området slik at alle kunne forsyne seg selv.

— De som jobbet der sa at vi bare skulle gå inn å ta tingene våre selv. Men det var jo mange som bare tok ting som ikke var deres egne. Folk stod og skrek, sier Neda.

Vil ha erstatning

Etter at hun og venninnen var kastet på gaten prøvde hun å spørre vaktene om de ville få erstatning, men de fikk ikke noe skikkelig svar. De tok også vare på både billetten og kvitteringen fra garderoben. Nå vil de gå videre med krav om erstatning av utgiftene til festen.

— Om ikke vi gjør dette for tingene som ble frastjålet, gjør vi det iallefall for billettprisen. Dette er ikke noe vi ønsker å tjene noe på. Det eneste vil ha ut av det er at arrangøren tar ansvar og ordner opp i det rotet han har stelt i stand for veldig mange, sier de to jentene.

- Burde be om unnskyldning

Neda har flere ganger forsøkt å få kontakt med arrangøren av festen, men det har så langt ikke lykkes. Det var ungdomsbedriften Ignite Events som sto bak arrangementet. Bt.no har også gjentatte ganger prøvd å få tak i kontaktpersoner, men telefonene er sperret eller skrudd av.

— Ingen av oss kjenner arrangøren personlig, men i denne sammenheng er vi begge enig i at han har stått frem på en uansvarlig måte. Og det virker også som om han ikke ønsker å ta konsekvensene av det han har gjort. Det er også veldig unødvendig av ham å la være å svare på mail, sier Neda.

— Han kunne i alle fall ha beklaget hele hendelsen, da hadde dette mest sannsynlig vært glemt, men istedenfor går han i hi og han blir umulig å få tak i, legger hun til.

Var du på festen i helgen? Diskuter saken under!

KAOTISK: Hundrevis av ungdommer strømmet ut i gaten da festen stengte flere timer før planlagt.
2211-tipser