• Det kom som lyn fra klar himmel, sier Vegvesenet

Veitrafikksentralen har fått flere meldinger om svært glatte veier ved Dalekvam. Kjører du spesielt på E16, bør du passe på. Her er veien såpeglatt.

— Veien er våt av regn, men oppå asfalten ligger det en tynn ishinne. Folk må kjøre veldig forsiktig, sier vaktoperatør ved veitrafikksentralen i Hordaland, Morten Hansen, til bt.no.

Atle Davidsen bor like ved E16 på Dalekvam, og har utsikt til et rett strekke av veien fra stuevinduet. Han forteller om biler i trøbbel på glatten.

Se oppdaterte veirapporter på bt.no!

- Bilene sklir bortover

— Jeg både ser og hører at bilene seiler videre på piggene når de bremser opp, til og med ved lav fart, forteller han til bt.no.

Han forteller at det er -4 grader og regn på Dale fredag kveld.

Veitrafikksentralen fikk de første meldingene om det glatte føret like før klokken 17.

- På vei med salt

  • Det kom som lyn fra klar himmel på oss, og entreprenørene er på vei ut for å strø salt nå, sier han klokken 17:40.

I tillegg til Dalekvam, er det ifølge Hansen også svært glatt mellom Dale og Dalevågtunellen og områdene rundt mot Voss. Fra Bolstadøyri og videre går det over i kuldegrader igjen, og veien skal være kjørbar.

Kolonnekjøring

Over Hardangervidda er det kolonnekjøring fredag kveld. Vaktoperatør Eli Solberg ved Veitrafikksentralen, varsler at veien kan bli stengt på kort varsel i kveld.

— Det er meldt både vind og nedbør, men ingenting er sikkert enda, sier hun.

Det samme gjelder på de andre fjellovergangene.

— På fylkesvei 50 fra Aurland til Hol og riksvei over Hemsedal er det redusert sikt. Disse overgangene kan bli stengt i løpet av kvelden. Fra Aurland til Hol kjøres det ikke i kolonne etter klokken 23, så hvis det ikke er mulig å kjøre normalt, blir veien stengt i stedet, sier Solberg.