Politiet fikk litt over klokken 13 tips om at en mann skal ha tatt et skytevåpen opp av en pose i Gågaten.

— Mannen skal ha lagt våpenet nedi posen igjen, og han skal ikke ha opptrådt truende på noen måte. Men vi prøver å få tak i personen likevel, sa Erik Gjesdal, operasjonsleder ved Hordaland politikammer.

Politiet begynte å lete etter mannen.

Fant en mann

— Vi så også på butikkene som lå i området for å se om der kunne være en naturlig forklaring, forklarte Gjesdal.

Jakten etter mannen ble holdt gående til to minutter på tre. Da fikk politiet melding om en kar på Østre Muralmenning som satt og monterte et våpen.

— Der fant vi både kuler og krutt. Mannen vi fant hadde et airsoft-våpen, om det er samme mann som vi jaktet tidligere vet vi ikke, men det er i hvert fall helt meningsløst å sitte mitt i sentrum og montere våpen, sier operasjonsleder Terje Hilland til bt.no klokken 16.30.

Naturtro kopier

På Wasteland bekrefter de at mannen like før hendelsen hadde kjøpt fem airsoft-våpen, både gevær og pistoler, hos dem.

— Dette er våpen som skyter plastkuler, men som kan forveksles med ekte våpen for folk som ikke er kjent med sofgun, Ann Iren Nymark, skiftleder på Wasteland.

Politiet kom til dem for å få bekreftet hvorvidt våpnene var kjøpt hos dem, eller om det dreide seg om ekte våpen.

Blir anmeldt

Det er lovlig å selge airsoft-våpen i Norge, men operasjonsleder Hilland sier at politiet kan bøtelegge eller anmelde hvis man misbruker dem.

Etter hendelsen i Gågaten blir mannen politiet fikk tak i anmeldt.

— Man kan ikke bære våpenet slik at det skaper frykt hos andre. Folk må bruke hodet når de kjøper disse og holde dem skjult til de er kommet til et egnet sted, sier Hilland.