— Det er en verdig sak, og det er derfor jeg vil bidra. Jeg har aldri gått med bøsse før, for jeg har stort sett spilt fotballkamp på tv-aksjonsdagen. Sånn sett kom det jo noe positivt ut av skaden min, sier Martin Andresen.

Som ambassadør for årets tv-aksjon i Bergen, var midtbanespilleren med på å støtte bekjempelsen av vold mot kvinner. Han har profilert saken i mediene, og forsøkt å dra bergenserne ut av sofaen og ut med bøsse isteden. Selv tok han sin del av jobben på Torgallmenningen i går ettermiddag.

— Man vet jo aldri om man klarer å verve nok frivillige, men Bergen klarte det. Det betyr at minst 3000 personer er ute og samler inn penger i dag, sier Andresen.

Den populære fotballspilleren var strålende fornøyd med været på aksjonsdagen. Han var i grunn glad for at han slapp å gå med bøsse den regntunge dagen i forveien.

— Hva er din innsamlingstaktikk?

— Jeg har ingen taktikk. Jeg følger bare reglene som står utenpå bøssen - jeg sier navnet mitt og hva pengene går til. Det er mange som kommer strømmende til, smiler Andresen, som leverte fra seg bøssen i 17-tiden i går for å rekke Brann-Odd på Stadion.

EIRIK BREKKE