Da Svein Smebye kom på jobb like før klokken 07 i morges, sto biler i kø for å komme inn på stasjonen.

Amper stemning

— Det var faktisk ganske amper stemning. Akkurat som om folk var redde for at det skulle gå tomt før de kom frem til pumpene, forteller Smebye, daglig leder ved Shell-stasjonen i Håkonsgaten.

Han smiler av det hele, og forsøker å overbevise kundene om at hamstringen er helt unødvendig.

— Vi har vel rundt 60.000 liter, og hvis folk ikke kjøper mer enn de trenger holder det i hvert fall til en uke, mener Smebye.

Mange bilister lot seg ikke overbevise. Av frykt for tørr tank, fylte mange både opp sin egen bil, konebilen pluss et par 5-literskanner.

Hamstret pølse

Da bt.no besøkte stasjonen ved 13-tiden i dag, var det flust av biler, men ingen av bilistene vi traff var ute for å hamstre.

— Nei, jeg måtte fylle tanken nå, den var nesten tom, sa en.

— Streik? Hvilken streik? Er det fare for at det blir tomt for bensin? svarte en annen.

— Jeg skulle bare hamstre en pølse, svarte en tredje, mens han trykket en hotdog i munnen.

Ifølge Smebye er det først og fremst eldre og yrkessjåfører som har vært de ivrigste ved pumpene i dag.

— De gamle er nok mest engstelige for hva som skal skje, og yrkessjåførene er jo helt avhengige av å ha nok drivstoff. Dessuten tror jeg nesten samtlige tjenestebiler fra Bergen kommune har fylt tankene i dag. Det har i hvert fall vært et renn av bilister fra teknisk etat, parkeringsselskapet og you name it, forteller han.

Verre med pølsestreik

Og mange av bilistene plukker med seg en pølse når de først er innom stasjonen.

— Det hadde vært mye verre med en pølsestreik. Det er jo det vi tjener penger på, påpeker Smebye, og legger en ny baconpølse på grillen.

Stor trafikk

Ikke alle, men enkelte bensinforhandlere i bergensområdet merket stor pågang fra bilistene i dag. Dette fikk bt.no opplyst fra et tilfeldig utvalg stasjoner under en uhøytidelig ringerunde ved 15-tiden tirsdag:

Statoil på Nesttun:

— Det er veldig travelt, hele tiden. Folk hamstrer. Faktisk har jeg så mye å gjøre nå, at jeg ikke har tid til å prate med deg. Jeg er alene på jobb, skjønner du, er alt den Statoil-ansatte rekker å svare før han må legge på og betjene ventende kunder.

Hydro Texaco i Nygårdsgaten:

— Vi har egentlig ikke merket så mye til oljestreiken foreløpig, sier daglig leder Ingvill Hammersland.

Statoil Ica Express på Sandsli:

— Det har ikke vært uvanlig stor trafikk i dag. Alt har gått som normalt, opplyser en ansatt ved stasjonen på Sandsli.

Hydro Texaco i Fanaveien:

— Det har vært en god del folk her, ja. Vi har hatt mye å gjøre hele dagen, sier Milda Halvorsen, som jobber på bensinstasjonen i Fanaveien.