Von Tramp/Wilhelm har ingen problemer med å gå ut på byen med antrekket han brukte under årets homoparade i Bergen i går.

— Du kan stå i hamburgerkø klokken fem om morgenen og få akkurat samme service. Ingen blåveiser. Drosjesjåfører kommer ut og åpner døren som om det skulle være en hvilken som helst annen frue. Folk er kjempesøte, sier Willhelm.

Men ikke alle deler Wilhelms erfaringer. Årets homofrydpris - som ble delt ut på Torgalmenningen i går - gikk til studentorganisasjonen UgleZ. Lederen, Hallvard Øren, sier det fortsatt er vanskelig for mange å være åpne om sin legning.

Derfor har UgleZ som kombinerer debatt og informasjon med sosiale sammenkomster, lagt sine arrangementet til studentstedet Kvartertet i Bergen. Det er fortsatt nødvendig med et sted homofile kan møtes uten at de behøver og eksponere seg for alle, mener Øren.

— Det er veldig mange som har problemer med å gå inn dørene på Fincken (et treffsted for homofile, red. anmerkning), sier Øren.

IKKE PROBLEMER: Ronny Wilhelm, her som Evana von Tramp, (i forgrunnen) opplever ikke problemer som homofil. - Den generelle nordmann er blitt veldig tolerant, sier han. Men vinneren av årets homofrydpris har en annen historie.<br/>Foto: EIRIK BREKKE