Det er mange som reagerer på at gjenvinningsstasjonene til BIR er stengt i dag selv om streiken er over.

Åpner mandag

Flere har ringt tipstelefonen til Bergens Tidende i formiddag og fortalt at det er stor trafikk ved gjenvinningsstasjonene.

— Folk kommer med fullastede biler og tilhengere og må snu på grunn av stengte anlegg. Folk er fly forbannet, forteller en mann som forsøkte å kvitte seg med avfall på Espehaugen gjenvinningsstasjon i morges.

Men der ble han møtt av stengte porter. For ingen av gjenvinningsstasjonene åpner før mandag morgen.

Lange dager

  • Vi måtte prioritere husholdningsavfallet. Gjenvinningsstasjonen har vært stengt en god stund, og det er mye boss der. Dette må kjøres bort før vi kan åpne, sier Mette Nygård Havre, konstituert kommunikasjonssjef i BIR.

— I stedet for å åpne gjenvinningsstasjonene tenker vi at folk er mest giret på å bli kvitt bosset de har hjemme hos seg. Vi håper folk har forståelse for at vi må prioritere, sier hun.

Det er nå store mengder restavfall som skal brennes på anlegget i Rådalen.

— Det er begrenset hvor mye vi kan ta unna hver dag. Derfor er det prioritert at vi hentet restavfall fra husholdningene først, deretter kan næringsavfall leveres og så restavfall fra gjenvinningsstasjonene. Det er altså kapasiteten på energianlegget i Rådalen som gjør at vi ikke kan åpne gjenvinningsstasjonene nå, sier Nygård Havre.

Hun forteller at det er lange dager for renovatørene som er ute og henter bosset.

— Det kommer til å bli bedre i løpet av helgen. Vi vet at det er mange som har mye boss hjemme hos seg og gleder seg til å bli kvitt det, sier Nygård Havre.

Har du blitt kvitt bosset ditt?