PRØV VÅR NYE VÆRTJENESTE

Det er åpent på alle fjellovergangene mellom øst og vest til tross for det dårlige været i natt, men det er flere strekninger du bør unngå.

Vaktoperatør Camilla Einarsen i Veitrafikksentralen sier det beste alternativet er Hemsedal dersom du kjøre mellom Bergen og Oslo søndag. Du kan også velge Filefjell.

— Været skal bli mye verre utover dagen, og det er enormt stor rasfare. Folk bør ikke kjøre over fjellet, sier Einarsen.

Ikke kjør Hardanger

Du bør i hvert fall unngå Hardanger. Veien er stengt fra Odda til Eidfjord, men unntak av enkelte partier, etter en rekke ras i natt.

Været skal bli mye verre utover dagen, og det er enormt stor rasfare. Folk bør ikke kjøre over fjellet. Vaktoperatør Camilla Einarsen

Årsaken er ekstremt mye nedbør i området. Målestasjonen i Ullensvang har registrert 94,7 millimeter nedbør det siste døgnet.

— Det er veldig mye. Til sammenlikning har Bergen fått 260 millimeter siste tretti dager, sier meteorologi-konsulent Helga Løvaas ved Ververslinga på Vestlandet til bt.no.

Søndag kveld opplyste vaktoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen i Hordaland at Riksvei 13 og Riksvei 550 i Odda fremdeles var stengt. Veiarbeidet vil bli gjenopptatt klokken 07.00 mandag morgen.

Veitrafikksentralen advarer også mot å kjøre over fjellet.

Dropp vidden også

— Det er heller ikke noe vits å kjøre over Hardangervidden. Du kommer ikke frem til fergekaien, sier Tore Tysse i Veitrafikksentralen.

Tysse sier det er mindre trafikk enn vanlig, men at de forventer en økning utover dagen.

Kjører trass i advarsler

— Folk må ut for å se selv om vi advarer, sier han.

For de som liker å se på vann, kan prøve Haukeli. Der er det flom ved Røldalsvatntet.

— Det er mye vann i veibanen. Fremkomsten er veldig vanskelig, sier Camilla Einarsen.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post