Bård Esben Heitmann fra Tromsø følger ekstra med hver gang det er snakk om savnede personer i Bergen. Det har han gjort siden broren John Frode Heitmann forsvant.

Den vernepliktige marinegasten ble meldt savnet da han ikke dukket opp på Haakonsvern etter en bytur i november 2007. Han ble sist sett på overvåkningsbilder fra 7-Eleven i Torggaten. Først to måneder senere, i januar 2008, ble han funnet i Smålungeren.

Kontakt

— Man gjør seg jo sine tanker når man hører det. Det føles litt som om det er samme som skjer på nytt, sier Heitmann.

— Alle mine tanker går til de pårørende i denne saken.

Familien Heitmann har vært inne på tanken om å kontakte familien til Eeva-Maria Sieppi. De vet hvordan det er å gå gjennom en tung tid.

— Hvis familien hennes ønsker å ta kontakt med oss for å prate om våre erfaringer, må de gjerne gjøre det, sier Heitmann.

— Mitt råd til de pårørende nå er at de står samlet og er der for hverandre. Og at de ikke må være redd for å prate om det som har hendt. For min del gjorde det ting mye lettere, sier han.

Sorg og tomhet

Til tross for at det er en tung beskjed å få, er Heitmann samtidig glad på de pårørendes vegne for at de slipper å måtte leve med usikkerheten.

— Tiden etter at John Frode ble funnet var en tid preget av stor sorg, tomhet og tunghet. Men på den andre siden følte vi en lettelse over at han var funnet. Da slapp vi alle tankene om hvor han er.

Savnet etter broren er like stort i dag som den dagen han ble borte.

— Det kommer det bestandig til å være. Jeg har lært meg å leve med det. Man må bare innse at han er død, og at vi aldri får vite hva som har skjedd, sier Heitmann.

Han tenker noen ganger på om det som skjedde, kunne vært unngått. Bedre sikring av vannet er ikke noe Heitmann har tenkt på.

— Nei, jeg er imot at vi skal polstre og beskytte oss mot alle ting.