— Jeg kom kjørende ned Torggaten da en bil kom kjørende mot kjøreretningen. Han ville at jeg skulle flytte meg og ble rasende da jeg sa han måtte kjøre tilbake og følge enveiskjøringen, forteller den 66 år gamle drosjesjåføren som ikke vil ha navnet sitt i avisen.

Ifølge drosjesjåføren skal mannen ha truet, spyttet han i ansiktet og sparket i bildøren.

Holdt fast

– Jeg hadde ikke tenkt å flytte meg og la han kjøre mot enveiskjøringen. Særlig ikke etter at jeg ble skjelt ut på det groveste. Da jeg åpnet bildøren ble han enda mer hysterisk og hevdet at døren traff han i ballene. Kvinnen som var med han i bilen kom også ut og var helt vill, forteller 66-åringen.

Forbipasserende kom til og holdt mannen fast mens drosjesjåføren ringte politiet. Stemningen var fortsatt svært amper etter at politiet var på plass.

Ampert

Mannen ble ført inn i en politibil hvor han ble sittende og sparke i bakdøren. Da den kvinnelige passasjeren fortsatte å skrike og slå etter folk på stedet la politiet også håndjern på henne.

– Episoden ble meldt klokken ti over elleve i formiddag. Vi har brakt inn både sjåføren og den kvinnelige passasjeren etter de føk på en taxisjåfør som påpekte at de kjørte mot kjøreretningen, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

– Jeg har kjørt taxi i 30 år, men har aldri opplevd noe lignende, sier 66-åringen.

HOLDES FAST: Forbipasserende griper inn og holder mannen fast til politiet kommer.
Rune Stølås
TATT: Mannen legges i håndjern av politiet og kjøres bort.
Rune Stølås
I JERN: Den kvinnelige passasjeren roer seg ikke ned når politiet kommer. Også hun blir til slutt kjørt bort av politiet.
Rune Stølås
BULK: Drosjen fikk skader etter spark mot døren.
Rune Stølås