Forrige uke ga Vikernes sitt første intervju, etter at han og konen ble pågrepet av fransk antiterrorpoliti for to uker siden.

Til nettstedet til den franske versjonen av radiokanalen Russlands stemme, forteller Vikernes grunnen til at han og familien valgte å bosette seg i Frankrike.

— Min kone, som er fransk, ble sjokkert over kontrolleringen av familier og barn i Norge, sier han i intervjuet.

Det var en glede å møte Varg

Videre forteller han at feminismen og sosialmarxismen dominerer i Norge.

— Alle må være identiske. Barnefamilier må gjennom kontroller, og de dikterer hvordan du skal utdanne dine barn, hvilken mat du skal gi eller hvorvidt du skal vaksinere dem.

- Feiginger og kriminelle

Vikernes anbefaler selv artikkelen på bloggen sin.

— Mediene består som vi vet nesten utelukkende av feiginger og kriminelle som løper Europas fienders ærend. Men der finnes unntak, skriver han, og lenker til artikkelen.

Journalist Olivier Renault takker for møtet i kommentarfeltet på bloggen:— I Frankrike og i Europa skjer det altfor ofte at fakta og virkeligheten endres (i media red.anm.). Det var en glede å møte Varg.

Grunnen til at Vikernes valgte det russiske nettstedet for sitt eneste intervju etter pågripelsen, skriver han er at hans kone kjente til dem fra tidligere.

— Hun fortalte meg at de var gode, og det hadde hun rett i.

Siktelse i september

Politiet klarte ikke å finne bevis for at Vikernes planla en terroraksjon, og løslot Vikernes etter to døgn i varetekt.

Fransk påtalemyndighet har sagt at Vikernes i stedet kommer til å bli stilt for retten for brudd på rasismelovene. Det skyldes hatefulle nettytringer mot jøder og muslimer.

Men det er ennå ikke kommet noen slik siktelse, og på grunn av ferie kan siktelsen bli utsatt til begynnelsen av september, skriver Dagbladet.

Strafferammen for oppfordring til rasehat er på ett år i fengsel og en bot på 4500 euro (cirka 35.000 kroner).