Sjekk værvarselet for Førde

— Det er flom og totalt kaos i deler av Førde sentrum, sier teknisksjef i Førde kommune, Bernhard Øberg til NRK Sogn og Fjordane.

Hovedveien E39 er stengt flere plasser. Det samme gjelder flere interne veier, som veien til bydelen Vieåsen.

Der har en elv løpt løpsk og stengerveien til byggefeltet. Mer enn 1000 personer har denneveien som eneste tilkomstvei til sine boliger, melder Firda.no

Er du i området? Ta kontakt eller send bilde til 2211 (mobil) eller 2211@bt.no

Vurderer evakuering

Ordfører Olve Grotle sier til bt.no de ikke har fått meldinger om at noen trenger hjelp foreløpig.

Sammen med kommuneledelsen sitter han nå i kriseberedskap.

— Får vi oppfordringer om det, vil vi evakuere folk, sier Grotle. Han har aldri opplevd noe liknende i Førde.- Det er oversvømmelse mange steder, og det er vanskelig å komme frem, sier Grotle.

Politiet: - Hold deg unna

Bt.no skrev tidligere mandag om Solveig Johanna Røstad i Holten i Førde. Hun er innesperret etter at tre store furutrær blåste ned - et av dem smadret bilen hennes.

— Jeg er på 80 år og vettskremt, sa hun.

Politiet i Sogn og Fjordane hargått ut med en generell advarsel mot å reise til eller oppholde seg i Førdesentrum de kommende timene.

— Regnet høljer ned og vannet flyter overfalt. Vi har kalt innmannskap fra sivilforsvaret til å passe på elver og bekker, og vi har ellersalt tilgjengelig personell ute, sier han.Store mengder vann strømmer overveibanen, og veien er full av steiner og grus. Ved Førde Hotell er E39 stengtfordi.

Her er en oversikt over Statens vegvesen sine trafikkmeldinger

To gårder isolert

Også i Hardanger har politietsine fulle hyre etter Dagmars herjinger. De to gårdene Skjelvik og Skjeldås erisolert. Veien er skylt bort. 11 personer oppholdt seg på gårdene, og fem av dem er brakt i sikkerhet.

Evakueringen av de seks siste er utsatt, melder politiet ved 22-tiden, men det skal ikke være fare for verken mennesker eller hus.

På riksvei 13 mellom Måge og Bleie har det gått flere jord- og steinras, og veien er stengt flere steder. To trailere står under snøoverbygg og er i sikkerhet. Politiet jobber med å få førerne ut av området.

Beskriv været der du er i kommentarfeltet under!