Lørdag ettermiddag opplevde Janniche Øyen marerittet. Bare flaks gjorde at den lille el-bilen hun kjørte ikke ble truffet av trær som ble blåst over ende.

— Da trærne begynte å falle, slo flisene opp foran bilen. Det luktet nyhogget ved i bilen. Det var skremmende, sier Øyen.

Slapp forbi ambulanse

Hun var på vei for å hente datteren da ekstremværet «Nina» slo til for fullt.

Geithusveien går fra Mildevegen over en bakketopp og ned til Hjellestad kai. Den er mye brukt av beboerne og skolebarn i området

Hun kan takke en ambulanse for at hun ikke ble truffet av trærne.

— Jeg stoppet for å slippe forbi en ambulanse før vi begge kjørte videre opp Geithusveien. Det reddet meg. Like etter smalt trærne i bakken foran bilen min, sier hun.

- Helt skjelven

Hun fikk hentet datteren etter å ha snudd på den smale Geithusveien og kjørt en omvei.

— Jeg har tenkt på hva som kunne skjedd hadde jeg blitt truffet av trærne. Men det gikk heldigvis bra. Jeg var skjelven, sier Øyen.

En annen som ofte bruker den samme veien, Carina Bruvik Drange, forteller at det ligger mange store trær og sperrer veien 200 meter inn fra Mildevegen. Innimellom stikker det opp knekte lyktestolper, og på bakken rundt ligger det flere strømkabler.

- Det er kjempefarlig

— De knekte lyktestolpene lyser om ettermiddagen. Det har vært slik siden lørdag ettermiddag, sier Drange og legger til:

— Det er kjempefarlig dersom noen prøver å gå forbi stedet. I tillegg er dette en skolevei. Nå må barna gå i skogen for å komme rundt.

Drange har meldt det inn til BKK, men mandag ettermiddag er området ikke ryddet.

— Jeg har ikke hørt om dette, men skal sjekke det opp med en gang, sier kommunikasjonsrådgiver i BKK, Anne Mette Tuvin.

SLAPP MED SKREKKEN: - Jeg har tenkt på hva som kunne skjedd hadde jeg blitt truffet av trærne. Men det gikk heldigvis bra. Jeg var skjelven, sier Øyen.
Privat