Etter å ha stått frem med sin historie i BT i dag, har Steffen Ekren (25) fått mange hundre tilbakemeldinger, både på Twitter, Facebook og på telefonen.

— Flere sier at de begynte å gråte da de leste artikkelen. Det er rart for meg å høre, men samtidig godt. Det viser at de forstår, og at kanskje min historie kan hjelpe andre, sier han.

På Facebook har han fått nesten 200 beskjeder og en haug med venneforespørsler. Alle er veldig positive til at han har stått frem med sin historie.— De sier jeg skal stå på, og at jeg er tøff som står frem. Flere skriver at de forstår hvordan jeg har hatt det, fordi de har hatt det slik selv. Andre er i samme situasjon i dag, sier han.

Oppringt av far

En av telefonene som gjorde sterkest inntrykk var fra en bekymret far.

— Min historie var vanskelig for ham å lese, fordi han følte sønnen satt i samme situasjon. Han kjente igjen så mye av historien. Jeg sa han kunne gi sønnen mitt nummer, så kunne vi snakke sammen og kanskje jeg kunne gi sønnen noen tips, sier han.

Han har også beskjed om skoleklasser som har lest artikkelen i timen.

— Det er veldig fint. Nå er jeg bare mest opptatt av at noe blir gjort, og er glad for å få lov til å være med å sette fokus på mobbeproblematikken, sier Ekren.Å se seg selv på førstesiden av avisene på butikken, syntes han var rart.

— Jeg klarte liksom ikke å stå ved siden av stativene, fordi jeg tenkte at alle kjente meg igjen, sier han og ler.

- Beundringsverdig

Steffen sin historie har også fått mange reaksjoner på Facebook-sidene til bt.no og Vær en venn. Dette er noen av tilbakemeldingene:

«Beundringsverdig av Steffen å stå frem med sin historie. Noe som, etter mitt syn, vitner både om mot og styrke. La oss håpe at det han forteller kan bidra til å ansvarliggjøre enda flere voksne. Og ikke minst så ønsker jeg ham alt godt for fremtiden.»

Anne Charlotte Valaker Bruheim

«En forferdelig historie, som han dessverre ikke er alene om å ha opplevd. Altfor mange foreldre lukker øynene for egne ungers feil og oppførsel, og er mer opptatt av å beskytte "de søte små" enn å se eller forstå hva som egentlig skjer.»

Solfried Gjelsten

«Dessverre er det mange som fortsatt mobbes og for disse er det like ødeleggende. Det er også ikke selvsagt at skolene følger de lover de er underlagt. Vi som er voksne og foreldre må være våken og stille tydelig krav til de ansvarlige myndigheter dvs skoleeiere/kommuner om at lovene som regulerer elevenes rettigheter blir håndhevet.»

Jorunn Holm

«Det er ingenting i denne verden som gjør meg så forbanna, fortvilet og trist som slike historier - Behandle andre med den respekt, vennlighet og verdighet du selv vil bli behandlet med!»

Hege Tiller

«Så la oss lære våre barn å bli de som sier i fra - og ikke signerer seg inn i gjengen med stilletiende "deltagere".»

Hanne Cathrin Olsen