HSD rammet av ny fylleskandale

— Jeg er flau på vegne av selskapets 2400 ansatte, sier Dagfinn Neteland i HSD. Den vanligvis kjappe kvemmingen ser ned i bordet på hjørnekontoret sitt i HSD sitt hovedkontor i C. Sundts gate.

— Det er enkelt å sparke folk, det er det enkleste. Dette gjør noe med stoltheten vår. Det er ufattelig at de vil utsette seg selv og alle oss andre i HSD for dette, kommer det stille fra Neteland.

Hasardiøst

— Hadde du spurt meg i går, hadde jeg aldri trodd dette kunne skje. Det de har gjort er hasardiøst. Vi lever av at folk har tillit til oss. Jeg kan love at det skal bli oppvask fra topp til bunn i konsernet. Dersom det er andre enn mannskapet som har sviktet i denne saken, så vil det få konsekvenser for dem, sier Neteland.

Han er ikke så stille lenger.

De vil trenge sine tillitsvalgte, mannskapet som i dag skal forklare drikkingen sin om bord i MF "Os" i natt.

I land som banditter

Nattens HSD-mannskap på MF "Os" var passasjerer da fergen ankom Krokeide i formiddag. Pressen ventet på dem, men de gikk ikke i land.

Først etter at alle andre var gått i land kom en motorsyklist om bord. Med seg hadde han en ekstra hjelm. Den ene av HSD-mannskapet tok på seg hjelmen. Med en veske fremfor ansiktet, satte han seg bak på sykkelen og de kjørte av sted.

Etterpå kjørte to biler om bord. Skjult for pressen ble resten av mannskapet loset om bord i bilene. Tildekket med plastposer fremfor ansiktene forlot de MF "Os", med kurs for HSD sitt hovedkontor på Nordnes.

FLAU OG FORBANNET: Dagfinn Neteland er flau og forbannet på vegne av alle i HSD. FOTO: TOR HØVIK
FOTO: TOR HØVIK