Frp-formann Siv Jensen var nådeløs mot den etablerte kvinnebevegelsen da hun i dag snakket til sine egne partifeller på et valgkampseminar i Os.

Jensen tok et voldsomt oppgjør med noen av parolene som vil prege 8. mars-arrangementer i morgen.

– Jeg blir flau på vegne av venstresidens såkalte feminister når jeg hører hva det skal stå på parolene 8. mars, sa Jensen.

Hun viste konkret til parolen «Norge ut av Afghanistan».

– Vi er jo i Afghanistan nettopp for å stoppe undertrykkingen og for å hindre at landet på nytt blir et samfunn der jenter ikke får gå på skole. Dette er et land der det blir kastet syre i ansiktene på jenter som går på skolen, sa Jensen.

– Lukker øynene

Frp-formannen hevder at de «såkalte feministene» ikke har oppdaget den virkelige kvinneundertrykkingen som skjer mot minoritetskvinner her i landet og i andre land.

– Dessverre er 8. mars blitt en arena for venstresiden til å fremme sine politiske standpunkter, sa hun til bt.no etter talen på Solstrand i Frp-kommunen Os.

– Du hevder at kvinnebevegelsen er de verste i innvandringsdebatten. Hva mener du med det?

– De lukker øynene for de åpenbare problemene og overgrepene som kvinner med minoritetsbakgrunn utsettes for bare fordi de er kvinner, sier Jensen. Hun nevner spesielt kjønnslemlestelse og tvangsekteskap.

Ser frem til ledertittel

Jensen har selv ingen planer i å delta på kvinnedag-arrangementer søndag.

– Folk må gjerne gå i tog, men jeg bidrar mer i likestillingsarbeidet gjennom arbeidet jeg gjør her på konferansen, sier Jensen. Solstrand-møtet samler 120 sentrale Frp-tillitsvalgte fra hele landet. Her skal de meisle ut valgkampstrategier, drive lagbygging og lytte til foredrag om bruk av humor i valgkampen.

Jensen som fortsatt har formell tittel som «formann» i Fremskrittspartiet, ser imidlertid frem til den mer kjønnsnøytrale tittelen leder. Hun gjør regning med at landsmøtet i vår vil endre på tittelen.

Hva synes du om Siv Jensens kritikk av kvinnebevegelsen? Si din mening her.

Paul S. Amundsen