Mandag ettermiddag mistet et vogntog flere paller med frossenfisk i en sving på E39 på Stord. Flere paller traff en møtende bil, mens en annen bil kjørte inn i fisk og paller som ble liggende i veibanen.

To personer ble sendt til sykehus etter ulykken.

— Lasten ikke sikret

Ulykkesanalysegruppen i Statens vegvesen undersøkte vogntoget mandag, og mener at lasten var usikret og dermed ulovlig, skriver avisen Sunnhordland.

Ifølge vegtrafikkloven skal last sikres slik at den ikke kan forskyve seg eller falle av. Dette er sjåførens ansvar.

— Denne lasten var rundt 20 tonn med frossenfisk som sto på paller med litt klaring mellom dem. Lasten var ikke stroppet, og det var lite friksjon mellom last og underlag, sier Inge Hallstein Førland, overingeniør i ulykkesanalysegruppen i Statens vegvesen i Haugesund, til Sunnhordland.

Lensmann på Stord, Bernt Norvall, sier sikringen av lasten er en viktig del av etterforskningen. Politiet skal vurdere om sjåføren, en mann i 20-årene, har vist uaktsomhet.

Måtte spyle og spa fisk

Det var ved 15.30-tiden mandag at politiet ble varslet om trafikkulykken på E39 på Stord. Vogntoget var på vei til Haugesund og var lastet med 25 tonn fisk da det gikk galt i en høyresving like sør for Sandviksvåg.

Ulykken førte til at veibanen ble fylt med blokker med frossen frisk. Brannvesenet måtte spyle og spa unna fisk.

En kvinne på 65 år ble flydd til Haukeland universitetssykehus med lettere skader, mens en en mann i slutten av 60-årene ble fraktet til Stord sykehus. En tredje person slapp unna med småskader og gikk selv fra stedet.

MÅTTE RYDDES: Hele veibanen var full av fisk.
Lena Vermedal