Det forteller italienske Anna Maria Fusco (32) til Bergens Tidende.

Sammen med mannen og tre venner fra Napoli ante hun fred og ingen fare da de lørdag ved 18-tiden var på vei for å finne et sted å spise middag. I Olav Kyrres gate, like utenfor Hotel Norge, ble mannen Emmanuele Fusco (36) regelrett slått i bakken av en lysmast.

Hoppet til side

– Emmanuele stod på fortauet og snakket med meg, da vi hørte et voldsomt smell. Han snudde seg, så stolpen som kom susende, og fikk hoppet litt til siden. Slik unngikk han heldigvis å få stolpen i hodet, forteller Anna Maria.

– Men han ble truffet i ryggen og falt i bakken.

Det var en buss fra HSD som rev med seg masten da den kjørte ut fra holdeplassen.

– Hvordan reagerte du?

– Jeg ble selvsagt redd for at han skulle være alvorlig skadet. Emmanuele klaget over sterke smerter i ryggen, og jeg forsøkte å trøste så godt jeg kunne.

– Etter få minutter dukket ambulanse opp, og han kom raskt på sykehus og fikk behandling. Alle har vært vennlige, og vi er takknemlige for all hjelp vi har fått, sier Anna Maria.

Emmanuele måtte tilbringe natten på kirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus, men skulle i går kveld skrives ut.

Optimist igjen Det ublide møtet med Norge skjedde bare tre timer etter ankomst. De fem fra Napoli skulle etter planen være to-tre dager i Bergen, før de skal videre til Kristiansand. Der skal kameraten Marco Riccardi gifte seg med en norsk jente på lørdag, og Emmanuele skal være forlover.

– Lørdag så det mørkt ut. Men nå er vi optimister, og regner med at alt skal gå som planlagt.

Anna Maria forteller at de var i Norge for første gang for to år siden. – Da besøkte vi Oslo før vi dro sammen med Marco til Kristiansand. Denne gangen ville vi også se Bergen, men dessverre får vi ikke sett så mye av byen som vi hadde tenkt. Nå er vi likevel lykkelige for at det ikke gikk verre med Emmanuele. Legene sier han vil bli helt bra igjen, sier hun.

Emmanuele, som er programmerer, Anna Maria, som selger sportsutstyr, og de tre vennene deres fra Napoli reiser etter bryllupet i Kristiansand hjem til Italia søndag.

Skodvin, Helge